Biorąc pod uwagę 30S lub 30SF. Jeśli dobrze rozumiem, S ma mniejszy zamek, a SF mniejszą ramę. Czy chwyty są tego samego rozmiaru co 30? Który model lepiej się chowa do IWB? Z góry dziękuję!
Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!
GRT45, dzięki za zebranie tych wszystkich fantastycznych danych przez lata w tym wątku G30!! To naprawdę świetne źródło!...Reszta mojej oceny porównującej te dwa modele pistoletów bardziej szczegółowo znajduje się we wpisie GT tutaj >>> Nowy Glock 30S - Zalety i wady
To podsumowuje dzisiejszą lekcję.
Bardzo szczegółowe informacje z wcześniejszych komentarzy. Kupiłem 30s kilka lat temu i NIGDY nie żałowałem tej decyzji. To mój pierwszy wybór do noszenia poza służbą przez cały rok.
Jedyną sugestią, jaką mam, jest przejrzenie forum GATE Self Defense w poszukiwaniu wglądu Mas na temat amunicji do noszenia .45 ACP.
Najwyraźniej były problemy z niektórymi ramami SF, niezależnie od tego, czy była to G30s, czy G30SF.POROZMAWIAJMY RÓWNIEŻ o problemach z G30S. Które można RÓWNIEŻ znaleźć na tym forum.
W takim razie zaczynajmy!Lets ALSO discuss the problems with the G30S too. Which can ALSO be found in this very forum.
Czy skontaktowałeś się z Glockiem w sprawie swoich problemów? Jestem pewien, że naprawią wszelkie problemy, które masz.Niektóre z 30S działają dobrze, niektóre nie. Nie jestem jedyną osobą (nawet na tym forum), która miała tylko problemy z 30S. Chciałbym wiedzieć, dlaczego 30S nigdy nie poszło dalej niż w Glocku, skoro jest to tak popularny model broni. Dlaczego nigdy nie widzieliśmy go w Gen4, nie mówiąc już o zobaczeniu go w Gen5? Myślę, że wiedzą, że mają problemy z 30S i nigdy nie wprowadzą go w serii Gen4... niech zniknie, jeśli chcesz. Ale czas pokaże, i jestem zmęczony czekaniem, aż wprowadzą nową 30S, inną niż to, co oferują w tej chwili. Nie zrozumcie mnie źle, cieszę się, że ci z was, którzy twierdzą, że wasz jest świętym Graalem, nigdy nie mają czkawki, wspaniale, cieszę się z was. Ja sam prawdopodobnie odejdę od platformy 30S i nie spojrzę wstecz, dopóki Glock nie będzie miał takiego, który nie będzie rudowłosym dzieckiem pełnym problemów.
Wydałbym pieniądze i czas z Glockiem, aby naprawić problem, przede wszystkim po to, aby udowodnić swój punkt widzenia i usunąć niepokój w tej sprawie.Tak, kontaktowałem się z nimi kilka razy. Wydaje się, że nie mogą tego naprawić. Skończyłem z tym. Po prostu będzie leżało z tyłu mojej szafy na broń, dopóki nie znajdę czegoś, co mi się spodoba, a potem je wymienię. Czasami dostajesz dobry egzemplarz, czasami po prostu dostajesz zły. Ale ten 30S musi zniknąć.
Zwykle, Rocky, zgodziłbym się z tobą w 100%, ale po kilku wycieczkach do statku-matki myślę, że czas pozwolić odejść 30S. Jestem rozczarowany, że nie udało się z 30S dla mnie, ale nie powstrzymuje mnie to przed kupnem kolejnej broni palnej Glock, ponieważ mam KILKA ładnych Glocków w mojej szafie na broń i nie miałem żadnych problemów z resztą moich Glocków, których nie mógłbym łatwo naprawić sam. Przeczytałem tu kilka dobrych rzeczy na temat G30, ale jeszcze nie jestem na etapie, żeby kupić jeden z nich. Jestem przekonany, że wszystko ułoży się tak czy inaczej. Czy będzie to kolejny Glock 45acp, cóż, ta opcja nigdy nie jest całkowicie wykluczona. W poniedziałek będę na lokalnej scenie, sprawdzając kilka innych opcji w 45-tkach. Kto wie, może G30-4 wskoczy do mojej ciężarówki i pojedzie ze mną do domu. Dziwniejsze rzeczy się zdarzały...lol. Ale przede wszystkim dziękuję za zaufanie i wsparcie ORAZ radę...naprawdę to doceniam!Wydałbym pieniądze i czas z Glockiem, aby rozwiązać problem, przede wszystkim po to, aby udowodnić swój punkt widzenia i usunąć niepokój w tej kwestii.
Tak, jak zrobiono mi to, kiedy go kupiłem. Ale to nie wydaje się przeszkadzać innym, że to ja utknąłem z tą cytryną, a statek-matka po prostu odsyła go do mnie z tym samym problemem. Czy jestem sfrustrowany, tak, ale czy kupiłbym kolejnego glocka, absolutnie, tylko nie G30s.Mój działa świetnie, ale oczywiście próbka jednego niewiele znaczy. LAPD SIS używa ich od lat bez problemów, więc nie wyobrażam sobie, żeby był jakiś podstawowy problem z projektem.
Wiem, że odesłałbym go do Glocka (ponownie?) zamiast wciskać go niczego niepodejrzewającemu kupującemu. Jeśli był już dwa razy odsyłany, zapytaj o wymianę, mogą nawet pozwolić na inny model, ponieważ wydaje się, że straciłeś całą pewność siebie.
Kiedy go kupiłeś i jaki jest zakres numerów seryjnych?
Nie będę kwestionował twoich punktów, nie jestem ekspertem ani nie twierdzę, że nim jestem, więc po prostu na tym poprzestanę. Mój problem i tak nie dotyczy tego, o czym jest ten wątek, więc pozwólmy OP odzyskać swój wątek. Chciałem po prostu stwierdzić, że nie wszystkie pistolety G30 G30s żyją w idealnym świecie. Nie sądzę, żeby było sprawiedliwe wobec OP, żeby nie wiedział wszystkiego, co można wiedzieć, dobrego LUB złego, o G30 i G30s.Rozumiem twoją frustrację, ale wciąż opisujesz rzeczy, takie jak zamek, który jest za lekki, lub wewnętrzne części, które nie współdziałają ze sobą, jako podstawowe wady konstrukcyjne. Podczas gdy wielu z nas ma dokładnie ten sam model, który działa bez zarzutu. Więc to nie to, masz jakąś konkretną awarię części lub jakiś punkt awarii stosu tolerancji z częściami w specyfikacji. To nie jest skomplikowane ani magiczne.
Ponownie, twój wybór, ale założę się, że jeśli zadzwonisz do Glock w poniedziałek i stanowczo, ale uprzejmie wyjaśnisz: „Wysłałem broń do ciebie „x” razy i nadal nie działa. Nie zamierzam płacić więcej za wysyłkę ani być bez niej dłużej. Chcę zamiennika, jeśli nie możesz go autoryzować, prześlij mnie do kogoś, kto może.”