Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 627 Posts

walkinguf61

· Registered
18,309 Posts
Discussion starter · #1 · (Edited)
Nowy film wyjaśniający P320 i jego problemy, które pojawiły się w procesach sądowych i nie tylko.

Twierdzi się, że Sig początkowo nie zdał testów wojskowych, otrzymał szansę na przeprojektowanie. Dodali drugą półkę zaczepu, aby naprawić problem „poślizgu”. Więc jeśli ześlizgnął się z pierwszego, zostałby złapany przez drugi. Ale według twórcy filmu nie oznacza to, że nie ześlizgnie się z obu.

Możemy argumentować ten punkt w kółko. Ale ktoś w sekcji komentarzy twierdzi, że Sig nie produkuje większości części, a jedynie je montuje. Że podwykonawcy pochodzą z krajów trzeciego świata. Hej, ludzie z Sig, czy to prawda?

Twórca filmu omawia również problemy z kontrolą jakości Sig w przeszłości. I jak prezes Sig Rob Cohen przyznał się do winy w handlu bronią i jest przestępcą. Czy to prawda?

Twierdzi, że oprócz przegranej w procesie sądowym istnieje co najmniej 5 ugód.

A co najważniejsze, wyjaśnia, jak Sig wygrał inne sprawy, usuwając ekspertów z tych spraw.
I co ważniejsze, wady, które znaleźli ci zwolnieni eksperci!!!!

Powyższe to pół-lokalna historia CC z dużą ilością „fail”. Nie przyjrzałem się każdemu szczegółowi, ale nie sądzę, żeby ochroniarz był upoważniony do noszenia ukrytej broni palnej na mecz piłki nożnej. Potem miał przeterminowane pozwolenie CC.

Podsumowując, broń nie w odpowiedniej kaburze, wyślizgnęła się, próbował ją złapać, postrzelił się.

Jestem dość mocno za bezpiecznym noszeniem, dla niektórych ludzi oznacza to różne rzeczy. Tak, dużo historii o 320, nie mogę ręczyć za autentyczność.

Discussion starter · #3 ·

Powyższe to pół-lokalna historia CC z dużą ilością „błędów”. Nie przyjrzałem się każdemu szczegółowi, ale nie sądzę, żeby ochroniarz był upoważniony do noszenia ukrytej broni palnej na meczu futbolu. Potem miał przeterminowane pozwolenie CC.

Podsumowując, broń nie w odpowiedniej kaburze, wyślizgnęła się, próbował ją złapać, postrzelił się.

Bardzo zależy mi na bezpiecznym noszeniu, co dla niektórych ludzi oznacza różne rzeczy. Tak, dużo historii o 320, nie mogę ręczyć za autentyczność.
Zgadzam się. To mogło być w 100% jego wina. Obejrzyj wideo i zobacz, jak wyjaśnia procesy Sig i co zeznali „eksperci”. Dlaczego sprawy zostały oddalone, przegrane i wygrane.

Ojej. Znowu wątek o SIG P320 lol.

Nadal podtrzymuję moją pierwotną ocenę. Gdzie dym, tam i ogień. Problem w tym, że jest dużo dymu i wiele małych pożarów wokół ognia, na który patrzymy. Oznacza to, że broń może nadal być wadliwa, ale jest tak wiele osób, które nie zabezpieczają broni prawidłowo, że trudno rozszyfrować, co jest czym.

Jeśli SIG naprawdę rozstrzygnął pięć spraw sądowych, dla mnie jest to dobre założenie, że wiedzieli, że przegrają tę sprawę w sądzie. Niezależnie od tego, jakich ekspertów mogliby zatrudnić lub zwolnić.

Dwa powody, aby rozstrzygnąć sprawę sądową. Po pierwsze, ponieważ jest to tańsze niż proces sądowy, a po drugie, ponieważ wiesz, że przegrasz. Problem dla SIG polega na tym, że przegrana i upublicznienie sprawy otwierają im drogę do wielu kolejnych pozwów.

Jestem pewien, że za kilka minut wszyscy eksperci SIG przyjdą tutaj i powiedzą mi, jak bardzo jestem bezpodstawny. Podsumowując, nikt tutaj nie jest biegłym, rusznikarzem ani ekspertem sądowym. Z wyjątkiem może jednego gościa, który twierdzi, że podlega umowie o zachowaniu poufności. 😂

... I jak prezes Sig Rob Cohen przyznał się do handlu bronią i jest przestępcą. Czy to prawda?
...

Czy to ma znaczenie w szerszej perspektywie?

Cieszę się, że wszystkie moje Sigi w magiczny sposób zamieniły się w Glocki, Hellcata i kilka Beretta Px4 w ciągu ostatnich kilku lat. Będzie interesujące, czy kiedykolwiek nastąpi koniec pozornie niekończącej się sagi P320.

Save
O nie, jestem doskonale biegły w sarkazmie. Pamiętam tylko, jak zachowywałeś się w tamtym wątku. Nie byłeś sarkastyczny. Dlatego wszelki sarkazm w tym wątku, wspominający tamten wątek, został skażony.

Myślę, że jedynym problemem, jeśli można to tak nazwać, jest to, że droga spustu jest zbyt krótka i lekka, aby obyć się bez ręcznego bezpiecznika kciukowego. Kupiłem model MS (bezpieczeństwo manualne). Nie miałem żadnych problemów z moim.

Discussion starter · #15 ·
Och och. Znowu wątek o SIG P320 lol.

Nadal podtrzymuję moją pierwotną ocenę. Gdzie dym, tam i ogień. Problem polega na tym, że jest dużo dymu i wiele małych pożarów wokół ognia, na który patrzymy. Oznacza to, że możliwe jest, że broń jest nadal wadliwa, ale jest tak wiele osób, które nie zabezpieczają broni we właściwy sposób, że trudno rozszyfrować, co jest czym.

Jeśli SIG naprawdę rozstrzygnął pięć spraw sądowych, dla mnie jest to dobre założenie, że wiedzieli, że przegrają tę sprawę sądową. Niezależnie od tego, jakich ekspertów mogliby zatrudnić lub zwolnić.

Dwa powody, aby zawrzeć ugodę w sprawie sądowej. Po pierwsze, ponieważ jest to tańsze niż proces sądowy, a po drugie, ponieważ wiesz, że przegrasz. Problem dla SIG polega na tym, że przegrana i upublicznienie sprawy otwierają im drogę do wielu kolejnych pozwów.

Jestem pewien, że za kilka minut wszyscy eksperci SIG przyjdą tutaj i powiedzą mi, jak całkowicie bezpodstawny jestem. Podsumowując, nikt tutaj nie jest biegłym świadkiem, rusznikarzem ani ekspertem od spraw kryminalnych. Z wyjątkiem może jednego gościa, który twierdzi, że podlega umowie o zachowaniu poufności. 😂
Posłuchajcie filmu, w którym omawia sprawy sądowe i zeznania biegłych. Czekam na obalenie, które wykracza poza to, że nie są prawdziwymi ekspertami itp.

Wygląda na to, że sprawy ucichły na jakiś czas. Co się stało?
Mniej osób kupuje P320?

Nie mogę uwierzyć, że nasz lokalny biały rycerz Siga jeszcze nie znalazł tego wątku.

1 - 20 of 627 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.