Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

21 - 40 of 43 Posts
Włoskiej produkcji 92 to słodko strzelający, niezawodny i piękny pistolet. Kupiłem jeden wyprodukowany we Włoszech, ponieważ myślałem, że został wykonany przez bardzo doświadczone ręce w jego „domu”. Nadal jest nieskazitelny po wielu latach posiadania.

Mój to Inox, którego kupiłem w 2011 roku. Działa wyjątkowo płynnie i bardzo dobrze strzela. Włożyłem lżejszą sprężynę spustu. Naprawdę mi się podoba. Nie mając doświadczenia z wysokiej klasy pistoletami z kolekcji Baca, uważam go za najpłynniejszy pistolet, z jakiego osobiście strzelałem.

W moje urodziny w 1991 roku żona powiedziała mi, żebym został w łóżku, podczas gdy ona przyniosła mi kawę i gazetę. Dzieci wtoczyły się do łóżka z nami i wszyscy czytaliśmy, a potem rozmawialiśmy. Kilka minut później pani Tuscany i dzieci wyszły, a potem wróciły chichocząc, niosąc jasno zapakowany mały ciężki pakunek. Zrzuciły go na moje kolana, a ja otworzyłem go, aby znaleźć włoskiej produkcji Berettę 92 FS, której chciałem i o której wspomniałem żonie. Zakradła się do sklepu z bronią, z którym zwykle robiłem interesy, i kupiła ją, zupełnie o tym nie wiedząc.

Zwykłem trzymać się z daleka od Beretty, ogólnie rzecz biorąc, z powodu niechęci do pistoletów z aluminiową ramą. Ale po zapoznaniu się z tematem, kupiłem model 92F Compact z 1989 roku i stał się on moim ulubionym pistoletem.

Kute aluminium 7075 T6 może nie być stalą węglową, ale też nie jest drewnem balsa. Przy pewnej ostrożności i utrzymywaniu kanału, w którym przesuwa się dolna część lufy, dobrze nasmarowanym, powinno wytrzymać co najmniej kolejne trzydzieści lat.
Pistolety z aluminiową ramą istnieją znacznie dłużej niż pistolety z plastikową ramą...lol...

Istnieją pistolety serii Sig P z setkami tysięcy wystrzelonych nabojów i bez problemów...

Prawdę mówiąc, największym punktem awarii w pistoletach serii 92 jest pękanie stalowego zamka w pobliżu bloku ryglowego...a nie aluminiowej ramy. Ale nie jest to poważny problem w żaden realny lub praktyczny sposób.

W moje urodziny w 1991 roku żona powiedziała mi, żebym leżał w łóżku, podczas gdy ona przyniosła mi kawę i gazetę. Dzieci wskoczyły do łóżka z nami i wszyscy czytaliśmy, a potem rozmawialiśmy. Kilka minut później pani Tuscany i dzieci wyszły, a potem wróciły chichocząc, niosąc jasno zapakowany mały ciężki pakunek. Zrzuciły go na moje kolana, a ja otworzyłem go i znalazłem włoską Berettę 92 FS, której chciałem i o której wspomniałem żonie. Zakradła się do sklepu z bronią, z którym zwykle robiłem interesy i kupiła ją, zupełnie o tym nie wiedząc.

Nasz syn zawsze był odpowiedzialny, bardziej niż większość w jego wieku. Kiedy miał 15 lat, kupiliśmy mu również 92, z tą różnicą, że została wyprodukowana w Stanach Zjednoczonych. Została w sejfie do każdej wizyty na strzelnicy, gdzie mógł wystrzelić kilka pudełek amunicji przez swoją, podczas gdy ja strzelałem z mojej włoskiej. Potem w domu jego obowiązkiem było czyszczenie zarówno jego, jak i mojej, podczas gdy ja patrzyłem. Stał się bardzo szybki i biegły w rozkładaniu i czyszczeniu tych Berett. Kiedy ukończył studia po czteroletnim stypendium ROTC, został mianowany oficerem armii, a amerykańska Beretta stała się jego na stałe. Ponieważ miał duże doświadczenie z tą bronią, jego armijna Beretta była mu bardzo dobrze znana i nosił ją podczas dwóch tur w Iraku i jednej w Afganistanie.

Nie strzelam już z mojej 92 tak często jak kiedyś, więc ten wątek sprawił, że wyciągnąłem ją z sejfu, aby zabrać na następną wizytę na strzelnicy. Leży na biurku, kiedy piszę ten post. Przeszedłem przez fazę DA/SA i posiadałem tego typu broń od takich producentów jak S&W, Sig i kilku innych. Ta Beretta jest jedyną tego typu, którą jeszcze mam. Ze względu na sposób, w jaki do mnie trafiła i fakt, że podobała mi się najbardziej z DA/SA, które posiadałem, ta włoska Beretta będzie ze mną tak długo, jak będę w stanie stać i strzelać.
To wzruszająca i niesamowita historia, dzięki za podzielenie się nią. Niechętnie używam słowa zazdrość ze względu na negatywne konotacje, ale wszyscy bylibyśmy szczęściarzami, mając tak zdrową, kochającą rodzinę jak Twoja. Mam nadzieję, że doceniasz to, co masz!

Jego była oksydowana. Pamiętam, że strzelało się z niej gładko i celnie. Mój przyjaciel od tego czasu zmarł, ale jego syn ją nabył. Utrzymuję kontakt z jego synem i zauważył, że wciąż z niej strzela. Zauważyłem, że używana 92FS wyprodukowana we Włoszech jest o wiele tańsza niż nowa. 🤔 Ponadto zazwyczaj można również nabyć kilka dodatkowych magazynków.
Jeśli rzeczywiście była oksydowana, to nie była to 92FS. Oksydowanie zniknęło, gdy 92F została wprowadzona w połowie lat 80-tych.

Uwielbiam mój włoski 92F, który kupiłem w 1988 lub 89 roku po obejrzeniu filmu "Zabójcza broń".
Muszę przyznać, że Zabójcza broń i Szklana pułapka mogły mieć niewielki wpływ na moją decyzję o zakupie 92F w 1989 roku.

Discussion starter · #29 ·
Jeśli był rzeczywiście oksydowany, to nie był to 92FS. Oksydowanie zniknęło, gdy 92F zostało wprowadzone w połowie lat 80.
Lol. Śmieję się z powodu faktu, że mogę się mylić w kwestii daty strzelania z pistoletu. Poza tym nie znałem daty produkcji. W rzeczywistości mogę się w tym przypadku mylić. Zapytaj moją żonę.

Tak, zarówno Szklana Pułapka, jak i Zabójcza Broń zwróciły dużą uwagę na 92.

W obu filmach była to faktycznie 92F, a nie FS.
Ciekawa ciekawostka... Ten sam pistolet na ekranie został użyty w obu filmach.

• Like
Reactions: ShipWreck
Wiele lat temu mój przyjaciel miał model wymieniony powyżej. Miałem okazję z niego strzelać i o ile pamiętam (połowa lat 90.), była to bardzo celna i płynnie strzelająca broń palna. Moje pytanie brzmi: czy nowe modele 92FS są w ogóle zbliżone do tego, czego doświadczyłem ze starszym modelem?
Tak! Mam Berettę 92 (M9 A1) wyprodukowaną we Włoszech. I jest to prawdopodobnie najlepszy „strzelec” w mojej kolekcji, a mam broń, która jest dwa razy droższa. Waga pistoletu ze stalową ramą sprawia, że strzela jak masło.

Być może sprzedaję AK-47 w tę sobotę, a jeśli to zrobię, wezmę pieniądze i kupię włoski 92A1 za 715 dolarów. Mam mnóstwo nowych magazynków do niego.

W zeszłym tygodniu zaoferowałem wymianę pewnemu facetowi na innym forum za jego Berettę 92FS, którą sprzedaje za 900 dolarów. Zaoferowałem mojego Glocka 22 trzeciej generacji, cztery magazynki (mam też cztery magazynki 9 mm, które chciałem oddać), dwie lufy z rynku wtórnego (.40 ported i konwersja 9 mm), czerwoną broń ASP Glock 22, 350 sztuk amunicji (FMJ i JHP), kaburę Safariland Level II duty i skórzaną kaburę Tagua OWB za jego 10-letnią, nową/nigdy nie wystrzeloną Berettę 92FS z 7 magazynkami (cztery 15-nabojowe, dwa 10-nabojowe, jeden 17-nabojowy), 2 prowadnice, zestaw zapasowych uchwytów oraz skórzaną kaburę Desantis i brak amunicji.

Och, i chciał dodatkowe 350 dolarów gotówki z mojej strony. I musiałem jechać 80 mil do niego, żeby dokonać sprzedaży, a potem prawdopodobnie zostać tam przez 2 dni, podczas gdy sprawdzenie przeszłości się zakończy.

Zrezygnowałem. Nie wiem, może byłem nierealistyczny? Tak jak jest, pomyślałem, że sprzedaż mojego pakietu za maksymalnie 650 dolarów (600 dolarów bez czerwonej broni) była dość hojna za to, co miałby dostać w bezpośredniej wymianie. Sooo...GLWS, ale nie zapłacę dodatkowych 350 dolarów za to lol. To jednak fajna broń.
Oto świetna mała oferta na 92FS: Pistolet Beretta 92FS Semi-Auto 9mm

535 dolarów plus 5 dolarów wysyłki. Lub 510 dolarów, jeśli potrzebujesz wersji stanu zakazu magazynka 10-nabojowego. Zachowaj swojego Glocka!

Oto słodka mała oferta na 92FS: Pistolet Beretta 92FS Semi-Auto 9mm

$535 plus $5 wysyłki. Lub $510, jeśli potrzebujesz wersji stanu z zakazem 10-nabojowych magazynków. Zachowaj swojego Glocka!
Jeśli miałbym kupić FS, byłby to model wyprodukowany we Włoszech. Wybredny, być może, ale słyszałem wystarczająco dużo o broni wyprodukowanej w USA, żeby mnie zmęczyć. W którymś momencie w tym lub przyszłym tygodniu zamierzam kupić wyprodukowany we Włoszech 92A1, więc spasuję. Ale to na pewno dobra oferta.

Jeśli miałbym kupić FS, byłby to model wyprodukowany we Włoszech. Być może wybredny, ale słyszałem wystarczająco dużo o broni wyprodukowanej w USA, żeby mnie zmęczyć. W którymś momencie w tym lub następnym tygodniu zamierzam kupić włoski model 92A1, więc spasuję. Ale to dobra oferta.
Nie ma nic złego w byciu wybrednym i powinieneś dostać to, co sprawia ci najwięcej radości. Ja również szukałem włoskiego modelu po zakupie mojego amerykańskiego 92FS kilka lat temu. Ale tak dla rozmowy, mam 2 amerykańskie 92 i nie widzę różnicy między nimi a moim włoskim modelem. Wszystkie są bronią bardzo wysokiej jakości z doskonałym dopasowaniem i wykończeniem. Gdybyś usunął stempel, który wspominał o lokalizacji, nie byłbym w stanie dostrzec różnicy między nimi.

Mam 92g, którą kupiłem kilka lat temu. Ma chwyty Indiana State Police i jest to fajny pistolet do strzelania. Czy ktoś ma aktualny link, który poda datę produkcji? Znalazłem post na forum, który wskazywał, że seria G była produkowana we Włoszech i kilka linków do nie działającej już strony z zapytaniami o numer seryjny. Ale nic aktualnego.

21 - 40 of 43 Posts