Jak powinien wyglądać obraz celowniczy? Słyszałem, że ustawienia fabryczne POA/POI wynoszą 25 m. Ale z jakim obrazem celowniczym?
Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!
Teoria? Głównie dlatego, że chwyt centralny jest tym, w czym zostałem przeszkolony i używałem go w pracy zarówno w wojsku, jak i w karierze w organach ścigania. Karabinach lub pistoletach z przyrządami celowniczymi, to była górna część słupka, a nie kropka. To niekoniecznie czyni go lepszym, ale jest lepszy dla mnie osobiście. Dla jasności, nie miałem żadnych problemów z regulacją czerwonych kropek na żadnej broni, której używałem, pochodząc z centralnego obrazu celowniczego. Działa dobrze.Nie wiem, który chwyt jest "Lepszy", ale chwyt centralny sprawdza się u mnie najlepiej. Jakieś teorie na temat tego, który chwyt jest najlepszy? Proszę wyjaśnić dlaczego.
Celowniki można zmieniać, więc możesz mieć ten, który chcesz. Nie musisz tkwić w konfiguracji, której nie lubisz.Czy to w większości nie zależy od tego, jak wyregulowane są twoje celowniki? Wydaje mi się, że w większości używam Center Hold.
Czekaj, możesz zmienić swoje celowniki?? Wow...Celowniki są wymienne, więc możesz mieć ten, który chcesz. Nie musisz tkwić w konfiguracji, której nie lubisz.
Zawsze uczono mnie i używałem Center Hold. Old School Sig Sauer P Series i Gen2-Gen4 Glocks. Standardowe i celowniki Trijicon.Jaki powinien być obraz celowniczy? Słyszałem, że POA/POI na 25 m to ustawienie fabryczne. Ale z jakim obrazem celowniczym? View attachment 1032186
AmericGlo: G21, G43X, wszystkie MsZawsze uczono mnie i używałem Center Hold. Old School Sig Sauer P Series i Gen2-Gen4 Glocks. Standardowe i Trijicon Sights.
Kiedy dostałem nową G19M z celownikami AmeriGlo... powiedziano mi, żebym przeszedł na Combat Sight Picture.
Wracając do moich doświadczeń, od lat 60. do dziś. Nie mieliśmy trzech kropek na naszym 1911, Single Action Army ani niczym innym. Centralne trzymanie, chyba że strzelasz PPC.Centralne trzymanie, bez pytania. Najbardziej wszechstronne i to właśnie używam od ponad 30 lat. Następnie byłaby walka. Godzina 6 jest dobra tylko dla znanej odległości i wielkości celu. Krótko mówiąc, tylko do zawodów w strzelaniu do tarczy.
Celowniki można zmieniać, więc możesz mieć ten, który chcesz. Nie musisz tkwić w konfiguracji, której nie lubisz.
Do pistoletu do noszenia chcę POI, gdzie czerwona kropka światłowodu jest POA.Czekaj, możesz zmienić swoje celowniki?? Wow...
Przepraszam, sposób, w jaki to sformułowałeś, sprawił, że wydawało się, że jest w tym jakieś pytanie. Pierwotnym tematem było, którego użyć. Zrozumiałem to tak, że chodziło o to, który jest lepszy, a nie o konieczność używania tego, który może być indeksowany dla danego zestawu celowników.Czekaj, możesz zmienić celownik?? Wow...
To w zasadzie chwyt bojowy, bardziej niż chwyt centralny. Szczyt słupka POI to środek, kropka zakrywająca cel POI to walka. Wolę środek. Oboje mamy rację, dopóki działa.Dla pistoletu do noszenia chcę, aby POI był tam, gdzie czerwona kropka światłowodu jest POA.
![]()
Czy jesteś dość pewien, że zapamiętałbyś wszystkie te kroki w strzelaninie?Walcz trzymaj do pięciu. Środek trzymaj na 7 i 10. W połowie drogi między środkiem a szóstą na 15. W żadnym wypadku nie będę trzymał szóstej godziny nigdzie.