O ile trudniejszy byłby 229 DAK double action only w porównaniu do Gen 3, 4 lub 5 Glock 19 lub Sig P320?
Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!
Tak, mam 229 DAK. Używam długiego resetu (około 6,5 funta), który jakoś wydaje się nieco lżejszy niż mój G26. Uważam, że drugie resetowanie miało na celu zapobieganie krótkim pociągnięciom spustu i wynosi około 8 funtów.Mogę się mylić, ale myślę, że DAK był dziwnym spustem i został wycofany przez Sig. Myślę, że ma dwa resetowania, długie i krótkie. Po krótkim resecie spust był mocny, po długim resecie spust był miękki. Miałem oko na prawie nowy pistolet Sig P239 z komisji, ale ma on dla mnie dwie wady: DAK i jest komorowany w 357 Sig.
Masz rację w swoim opisie. Różnica w dwóch pociągnięciach nie jest ogromna, ale może kilka funtów. Można jednak zauważyć różnicę.Mogę się mylić, ale myślę, że DAK był dziwnym spustem i został wycofany przez Siga. Myślę, że ma dwa resetowania, długie i krótkie. Po krótkim resecie spust był mocny, po długim resecie spust był miękki. Mam oko na prawie nowy pistolet Sig P239 z komisji, ale ma on dwie rzeczy przeciwko mnie, DAK i jest komorowany w 357 Sig.
Sam też nie lubię żadnego z nich. Zgadzam się, że LEM jest lepszy, ale niewiele.Nie podobał mi się DAK.
Jeśli chodzi o dziwne czerwone spusty, HK LEM jest moim zdaniem znacznie lepszy.
O ile trudniejszy byłby 229 DAK double action only w porównaniu do Gen 3, 4 lub 5 Glock 19 lub Sig P320?
Spusty DAK są unikalne. Nie są one z natury złe. Po prostu wymagają pracy jak każdy inny system. Byłem do tego zmuszony przez dwanaście lat i stałem się w tym całkiem biegły. Różni się od spustu Glocka i znacznie od lekkiego spustu 320. Jest teraz dostępny tylko dla LEM, ponieważ, jak rozumiem, nie ma go już w katalogu, ale nadal nie jest straszny. Nie bałbym się kupić go ponownie, ale kiedy poświęcisz mu czas, jest całkiem dobry.