Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

1 - 20 of 27 Posts
Mogę się mylić, ale myślę, że DAK był dziwnym spustem i został wycofany przez Sig. Myślę, że ma dwa resetowania, długie i krótkie. Po krótkim resecie spust był twardy, po długim resecie spust był miękki. Przyglądałem się jak nowemu pistoletowi Sig P239 z komisji, ale ma on dla mnie dwie wady: DAK i komorę w kalibrze 357 Sig.

Mogę się mylić, ale myślę, że DAK był dziwnym spustem i został wycofany przez Sig. Myślę, że ma dwa resetowania, długie i krótkie. Po krótkim resecie spust był mocny, po długim resecie spust był miękki. Miałem oko na prawie nowy pistolet Sig P239 z komisji, ale ma on dla mnie dwie wady: DAK i jest komorowany w 357 Sig.
Tak, mam 229 DAK. Używam długiego resetu (około 6,5 funta), który jakoś wydaje się nieco lżejszy niż mój G26. Uważam, że drugie resetowanie miało na celu zapobieganie krótkim pociągnięciom spustu i wynosi około 8 funtów.

Nadal mogą być dostępne zestawy konwersyjne do konwersji na DA/SA. Były dostępne kilka lat temu.

Próbowałem i próbowałem polubić DAK w moim 226. Po kilku latach i kilkuset nabojach wciąż go nienawidziłem. W Sig Classics DA/SA to jedyny sposób.

Dostałem P226 DA/SA, kiedy ktoś zdecydował, że DAK jest lepszym systemem. Nienawidziłem spustu DAK. Dostosowałem się i dobrze z niego strzelałem, ale nigdy mi się nie podobał. Cieszyłem się, gdy przeszliśmy na platformę Glock. Dla mnie spust Glocka jest o wiele lepszy niż DAK.

Mogę się mylić, ale myślę, że DAK był dziwnym spustem i został wycofany przez Siga. Myślę, że ma dwa resetowania, długie i krótkie. Po krótkim resecie spust był mocny, po długim resecie spust był miękki. Mam oko na prawie nowy pistolet Sig P239 z komisji, ale ma on dwie rzeczy przeciwko mnie, DAK i jest komorowany w 357 Sig.
Masz rację w swoim opisie. Różnica w dwóch pociągnięciach nie jest ogromna, ale może kilka funtów. Można jednak zauważyć różnicę.

Lżejsze pociągnięcie jest dość płynne z lekką wskazówką na końcu. Jest to dość kontrolowane.

Wolę spust Glocka.

Waham się między wysłaniem go do konwersji na DA/SA a strzelaniem z niego wystarczająco dużo, aby nabrać do niego zaufania.

Uwielbiam mój p220 Carry z spustem DAK. Nosiłem wydany p226 DA/SA jako broń służbową przez trzy lata, więc znam tradycyjny spust. Uważam, że spust DAK jest lepszy, ponieważ wciąż mam więcej czasu z Glockami, a nawet rewolwerami. Spust DAK jest bardzo podobny do rewolweru, a nawet Glocków. Długie, ciężkie pierwsze pociągnięcie spustu Da/Sa jest nędzne w porównaniu do 5,5 funtów DAK za każdym razem, o ile pozwolisz mu się w pełni zresetować. Jeśli skrócisz skok, i tak wystrzeli.

• Like
Reactions: 2020Iron883
DAK: Inicjały oznaczają "Double-Action-Kellerman" na cześć człowieka, który wpadł na ten pomysł. Po naciśnięciu spustu w pistolecie wyposażonym w DAK, kurek jest napinany za pomocą "nóżki" na kurku, która wydłuża odległość między miejscem przyłożenia siły a otworem obrotu kurka. Powoduje to znacznie lżejsze pociągnięcie spustu dzięki ulepszonemu dźwigni.

Siła nacisku na spust w moim p220 i P239 40sw wynosiła od 6,0 do 6,5 funtów.

Kupiłem 229 z handlu policyjnego przez internet lata temu, bez oglądania. Nigdy wcześniej nie próbowałem spustu DAK. Na początku nie byłem zadowolony. Po postrzelaniu z niego przez jakiś czas, bardzo mi się spodobał.

Jeśli pozwolisz spustowi na pełne zresetowanie, za każdym razem jest to to samo pociągnięcie. Nie tak szybkie jak spust Glocka lub napięty SA.

Mam dwa P229 w 357. Jeśli chodzi o spust podwójnego działania, mogę powiedzieć, że jedyny lepszy, jaki mam, to S&W Model 66. Dużo strzelam i noszę P229. Co prawda, pierwsze przeładowanie z cięższym spustem wymaga przyzwyczajenia, ale nie jest to niemożliwe. Jeśli czujesz się komfortowo z rewolwerem, nie będziesz miał żadnych problemów z DAK.

Nie dbałem o DAK.

Jeśli chodzi o dziwne czerwone spusty, HK LEM jest moim zdaniem znacznie lepszy.

Nie podobał mi się DAK.

Jeśli chodzi o dziwne czerwone spusty, HK LEM jest moim zdaniem znacznie lepszy.
Sam też nie lubię żadnego z nich. Zgadzam się, że LEM jest lepszy, ale niewiele.

Ale ze wszystkim, jeśli ktoś jest gotów poświęcić czas na suchy i żywy ogień, można być dobrym z dowolnym spustem.

Wolę jednak Glocka, DA/SA lub SAO.

• Like
Reactions: Cambo and happyguy
Miałem 220 z DAK. Pierwsze pociągnięcie było gładkie jak masło, to było cięższe pociągnięcie po resecie, do którego nigdy nie mogłem się przyzwyczaić. Pewnego dnia mogłem go wyjąć i strzelać świetnie, a następnym razem nie mogłem w nic trafić. Chciałem pokochać ten pistolet, ponieważ idealnie pasował do mojej dłoni, ale skończyłem dając go mojemu siostrzeńcowi. Zastąpiłem go HK USP .45 compact wariant jeden. Dużo lepszy strzelec dla mnie.

To jak łopatki zmiany biegów lub zmiany kliknięciami - nie masz pojęcia, na jakim biegu jesteś, chyba że spojrzysz na jakiś wskaźnik - w przeciwieństwie do drążka zmiany biegów, gdzie możesz to stwierdzić po dotyku i pozycji.

Spusty DAK są unikalne. Nie są one z natury złe. Po prostu wymagają pracy jak każdy inny system. Byłem do tego zmuszony przez dwanaście lat i stałem się w tym całkiem biegły. Różni się od spustu Glocka i znacznie od lekkiego spustu 320. Jest teraz dostępny tylko dla LEM, ponieważ, jak rozumiem, nie ma go już w katalogu, ale nadal nie jest straszny. Nie bałbym się kupić go ponownie, ale kiedy poświęcisz mu czas, jest całkiem dobry.

Uwielbiam spust DAK i wszystkim, którzy strzelają z moich pistoletów, też się on podoba. Przerobiłem nawet wszystkie moje pistolety serii P na DAK. Wolę go od spustu Glocka.

• Like
Reactions: 2020Iron883
1 - 20 of 27 Posts