Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

21 - 40 of 57 Posts
Czy potencjalnie wystąpiłyby podobne problemy z takim spustem?

Problemy nie byłyby takie same, ponieważ jest to bardziej zbliżone do spustu OEM. Problemy, które możesz mieć z tym spustem, obejmują usunięcie zbyt dużej części wstępnej, co może uniemożliwić działanie zabezpieczenia spustu i/lub półki bezpieczeństwa.

Jeśli chcesz kupić najlepszy spust do glocka za pieniądze, kup spust Johnny Glock Combat lub Competition. Jeśli Twój glock jest przeznaczony do wielu zastosowań, takich jak zawody i noszenie lub przy łóżku, kup spust Combat. Wydaj dodatkowe pieniądze na płaską stopkę. Używam jego spustów we wszystkich moich glockach. W moim g34 używam jego spustu Competition i myślę, że działa o wiele lepiej niż Timney. Przerwa i reset są lepsze, a waga spustu wynosi poniżej 3 funtów. Mój 34 jest przeznaczony do uspsa, nie użyłbym tak lekkiego spustu w broni defensywnej.

Timney robi świetne rzeczy i cały czas używam ich spustów AR, ale na razie wolę spust Johnny'ego w glocku

Problemy nie byłyby takie same, ponieważ jest to bardziej podobne do spustu OEM. Problemy, które możesz mieć z tym spustem, obejmują usunięcie zbyt dużej ilości wstępnego ruchu, co może spowodować, że zakładka bezpieczeństwa spustu i/lub półka bezpieczeństwa upadku będą niesprawne.

Jeśli chcesz kupić najlepszy spust do Glocka, jaki można kupić za pieniądze, kup spust Johnny Glock Combat lub Competition. Jeśli Twój Glock jest używany do wielu celów, takich jak zawody i noszenie lub przy łóżku, kup spust Combat. Wydaj dodatkowe pieniądze na płaskie obuwie. Używam jego spustów we wszystkich moich Glockach. W moim g34 używam jego spustu Competition i myślę, że jest o wiele lepszy niż Timney. Przełamanie i reset są lepsze, a waga spustu wynosi poniżej 3 funtów. Mój 34 jest przeznaczony do uspsa, nie użyłbym tak lekkiego spustu w broni defensywnej.

Timney robi świetne rzeczy i cały czas używam ich spustów AR, ale na razie wolę spust Johnny'ego w Glocku
Doceniam informacje. Moje Glocki są przeznaczone wyłącznie do całodobowego noszenia naboju w komorze, jeśli to pomoże Tobie lub komukolwiek innemu wydać najlepszą rekomendację.

Testowanie funkcji i testowanie awarii idą w różnych kierunkach. Bycie „niezawodnym” (zdolność do strzelania) pod tysiącami nabojów może nie sprawdzać, czy jest bezpieczny po upuszczeniu (zdolność do nie strzelania).
Interesujące jest to, że ogólne zainteresowania bronią polegają na ułatwianiu strzelania z broni, a nie na BEZPIECZNIEJSZYM posiadaniu. Większość wysiłków mających na celu uczynienie broni „bezpieczniejszą” jest traktowana z szyderstwem i negatywnie. Przykład - zwolennicy serii 70 1911, bezpieczniki kciukowe, odłączniki magazynka itp... Poleganie na internetowych dyskusjach miłośników broni w celu właściwej oceny ryzyka jest przerażające. To schizoidalne. Kiedyś zakwestionowałem potrzebę zabezpieczenia chwytu w serii 80 1911 i miałem z tego powodu mnóstwo kłopotów.
Każda sugestia, że ​​ta broń może lub mogła zostać wystrzelona po upuszczeniu, powinna natychmiast wstrzymać wszystkich - nawet w zawodach. Pamiętaj, że to był problem z p320!

Ludzie nigdy nie zrozumieją, że większość (nie wszyscy!) części zamiennych Glock jest gorszej jakości, wykończenia i funkcji w porównaniu do OEM Glock. Jestem rusznikarzem GL i pracuję w FFL, który jest również dealerem GL, 90-95% wszystkich osób, które przyszły z problemem ze swoimi Glockami, miało zainstalowane części z rynku wtórnego (zazwyczaj łącznik, pręt spustowy, lżejsze sprężyny, aftermarketowy iglica itp.) Wszystkie te części Apex, Timney, Lone Wolf są pełne skarg, ludzie uwielbiają robić z Glockiem to, co zrobili ze swoim 1911 lub AR i modyfikować je. Wszystkie części Glock są dobrej jakości i wykończenia i mają dobry proces kontroli jakości w firmie, dlatego standardowy Glock będzie działał w 99% po wyjęciu z pudełka.

• Like
Reactions: Master Guns
Ludzie nigdy nie zrozumieją, że większość (nie wszyscy!) części zamiennych Glocka jest gorszej jakości, wykończenia i działania w porównaniu do OEM Glock. Jestem rusznikarzem GL i pracuję w FFL, który jest również dealerem GL, 90-95% wszystkich osób, które przyszły z problemem ze swoimi Glockami, miało zainstalowane części z rynku wtórnego (zazwyczaj łącznik, pręt spustowy, lżejsze sprężyny, aftermarketowy iglica itp.)

Wszystkie te części Apex, Timney, Lone Wolf są pełne skarg, ludzie uwielbiają robić z Glockiem to, co zrobili ze swoim 1911 lub AR i modyfikować je do *******. Wszystkie części Glocka są dobrej jakości i wykończenia i mają dobry proces kontroli jakości w firmie, dlatego standardowy Glock będzie działał w 99% po wyjęciu z pudełka.
Niektóre strony internetowe wskazują, że nowy GPT jest produkowany przez Timney.
Wygląda na to, że Glock pakuje go ponownie jako własny i zleca produkcję firmie Timney.

Glock to proste, ale dobrze zaprojektowane i dobrze zbudowane narzędzie użytkowe, które przypadkowo jest pistoletem. Nie rozumiem tego majstrowania i ulepszania. Jeśli wystarczająco dużo strzelasz z danego Glocka, spust się wygładzi. Nie czytam nawet postów tutaj od ludzi, którzy narzekają, że ich Glock nie działa po tym, jak przy nim majstrowali lub dodali części z rynku wtórnego. Jeśli chcesz majstrować, kup dobrą platformę 1911.

Glock to proste, ale dobrze zaprojektowane i dobrze zbudowane narzędzie użytkowe, które akurat jest pistoletem. Nie rozumiem tego całego majstrowania i ulepszania. Jeśli strzelasz z danego Glocka wystarczająco dużo, spust się wygładzi. Nie czytam nawet postów tutaj od ludzi, którzy narzekają, że ich Glock nie działa po tym, jak przy nim majstrowali lub dodali części z rynku wtórnego. Jeśli chcesz majstrować, kup dobrą platformę 1911.
Ale wtedy nie byłaby to dobra platforma... Dobra nie potrzebuje majstrowania.

Jeśli strzelasz z danego Glocka wystarczająco dużo, spust się wygładzi.
Jeśli tak jest, to musiałem kupić cytrynę 4 lata temu, po 1000+ nabojach wciąż był szorstki z nakładaniem się przed przełamaniem. Postanowiłem więc wymienić cały mechanizm spustowy, zamiast bawić się w polerowanie i wymianę części, spust jest teraz gładszy z bardziej namacalnym przełamaniem. Następna wizyta na strzelnicy zwiększy liczbę wystrzelonych nabojów z tego pistoletu do ponad 5000 bez żadnych problemów.

Discussion starter · #37 ·
Myślałem, że zabezpieczenie bloku iglicy uniemożliwi oddanie strzału?
Tak, trzpień zabezpieczający iglicy zablokuje iglicę przed uderzeniem w spłonkę, o ile działa prawidłowo. Ale wszyscy wiemy, jak ludzie lubią modyfikować rzeczy, takie jak wymiana tego trzpienia i sprężyny. Nie mogę i nie powiem, czy lżejsza sprężyna lub trzpień o innym profilu zatrzyma iglicę, czy nie.

Ludzie nigdy nie zrozumieją, że większość (nie wszyscy!) części zamiennych Glock jest gorszej jakości, wykończenia i funkcji w porównaniu do OEM Glock. Jestem rusznikarzem GL i pracuję w FFL, który jest również dealerem GL, 90-95% wszystkich osób, które zgłosiły się z problemem w swoich Glockach, miało zainstalowane części zamienne (zazwyczaj łącznik, pręt spustowy, lżejsze sprężyny, iglica zamienna itp.
Całkowicie się zgadzam. I dlatego zawsze polecam używanie części OEM Glock, bez względu na to, czy używa się ram i zamków OEM Glock, czy ram i zamków z rynku wtórnego. Byłem bardzo aktywny na starym forum Marine Gun Builder i zwykle, gdy ludzie mieli problemy, wynikało to z części zamiennych (o ile rama była prawidłowo wykończona)

Czy wideo w oryginalnym poście dotyczy nowego spustu Timney? Niewiele wiem o częściach do Glocka z rynku wtórnego, ale myślałem o zamontowaniu czegoś takiego w moim Gen 2 G17. Kilka lat temu na zawodach w strzelaniu do płytek facet pozwolił mi wypróbować swoją G17 z przerobionym spustem (zapomniałem, co zrobił), a różnica była zasadniczo jak dzień i noc w porównaniu do fabrycznego spustu.

Odczucie spustu w mojej G17 jest słabe, zawsze było słabe. Nie mam pojęcia, ile tysięcy nabojów przez nią wystrzeliłem (prawdopodobnie dziesiątki tysięcy).

Uwielbiam moją G17 i startuję z nią w zawodach. Ale nigdy nie chwaliłem jej odczucia spustu! lol

Spust Timney jest przeznaczony do zawodów, a nie do noszenia.
Miłe odświeżenie tematu, ponieważ nie widziałem tego konkretnego filmu. Osoba robiąca film ma rację, że sprężyny spustu były słabe. JG sprzedaje zaktualizowane sprężyny, które są tanie i działają naprawdę dobrze. Jeśli Timney jest zainstalowany prawidłowo i ze wzmocnioną sprężyną powrotną spustu, jest absolutnie bezpieczny do noszenia, ponieważ używa tego samego zabezpieczenia iglicy, dingusa i półki upadku, co każdy inny spust oparty na Glocku. Jakiej siły G potrzeba, aby spowodować opadnięcie zaczepu? Nie jestem inżynierem, ale myślę, że upadek musiałby być ogromny, aby zaczep opadł i taki, który nigdy nie wystąpi podczas noszenia. Nawet jeśli by opadł, zabezpieczenie iglicy zatrzymałoby iglicę, o ile VE nie wciśnie zabezpieczenia iglicy. Nie ma problemu, jeśli chcesz nosić z zainstalowanym Timneyem, ale teraz jest o wiele lepsza opcja.

GPT jest tą lepszą opcją i usuwa wszelkie wątpliwości co do bezpieczeństwa w spuście SA Glock. Jest lepszy pod każdym względem, z wyjątkiem tego, że jest dostarczany z polimerowym butem w porównaniu z aluminiowym butem Timneya. Timney ma śrubę wstępnego skoku w obudowie, ale śruba wstępnego skoku może się z czasem poluzować, a wtedy możesz mieć niebezpieczny stan, w którym dingus się nie załączy. Chodzi o to, aby wybrać GPT i zainstalować śruby wstępnego i końcowego skoku w obudowie wraz ze złączem minus i innym masażem, a będziesz miał najładniejszy spust Glocka na rynku i taki, który będzie konkurował z prawie każdym spustem na rynku dla każdego pistoletu.

21 - 40 of 57 Posts