RE 20 gauge vs 12 gauge.
Argument odrzutu dla 20 w stosunku do 12 staje się bezprzedmiotowy, gdy weźmie się pod uwagę mini-naboje 12 gauge. Mini-naboje 1-3/4 cala to radość strzelania z strzelb Mossberg, strzelb jednostrzałowych i dwulufowych. Zwiększenie pojemności jest również miłe.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zdobądź adapter mini-nabojów do swojej strzelby Mossberg lub Maverick. Ten adapter za 25 dolarów pozwala strzelać zarówno mini-nabojami 1-3/4 cala, jak i normalnymi nabojami 2 3/4 i 3 cale ze swojej broni.
This kit essentially provides a 590S conversion for your favorite Mossberg Pump-Action in a more robust design. It contains our patent-pending Universal Cartridge Adapter and low-drag no-snag Magazine Follower which allows smooth cycling of 1-3/4" Minishells up to 3" Magnum cartridges in the...
defendertactical.com
A co z 410?
Używam strzelby jednostrzałowej 410 do zabijania wiewiórek, które żują mój pokład. Ostatniego, którego zabiłem, nie mogłem na czas znaleźć ochrony słuchu i strzeliłem do niego bez ochrony słuchu. Byłem zdumiony - żadnego dzwonienia w uszach!!!
Trochę żałuję, że nie kupiłem Shockwave w kalibrze 410. Shockwave w kalibrze 12 jest mniej więcej bezużyteczną bronią i byłaby bardziej funkcjonalna ze wszystkimi elementami z kolbą. Być może w przyszłości zdobędę pieczątkę dla mojej.