Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

21 - 40 of 88 Posts
Rozważałem wspomnienie o HK „sk's”, ale nie ma w nich nic mikro (posiadam wszystkie trzy - Vp9sk, p30sk, p2000sk). Są one co najwyżej bardziej subkompaktowe. Fantastyczne pistolety!!!!!!!! Ale nie są małe. Obsługują się jak kompaktowe, funkcjonalne pistolety bojowe.

Rozważałem wspomnienie o HK "sk's", ale nie ma w nich nic mikro (posiadam wszystkie trzy - Vp9sk, p30sk, p2000sk). Są one co najwyżej bardziej subkompaktowe.
Fantastyczne pistolety!!!!!!!! Ale nie są małe. Obsługuje się je jak kompaktowe, funkcjonalne pistolety bojowe.
Zgadzam się. Wspomniałem o nich tylko dlatego, że są nieco mniejsze (poza szerokością) niż P239, który był wiodącym wyborem OP.

Widziałem wątek, w którym jeden z naszych członków prosił o sugestie dotyczące mikro 9mm. Nie chciałem zawłaszczać tego posta, więc pomyślałem, że założę nowy wątek.

Szukam pistoletu 9mm z kurkiem SA/DA. Szukam bardzo smukłego, kompaktowego/mikro pakietu. Coś lekkiego i z pojedynczym magazynkiem. Za każdym razem, gdy szukam, wracam do Sig P239. Przyznaję, że nie jest to najlżejsza ani najcieńsza 9-ka, ale nie mogę niczego znaleźć w ramach kryteriów. Następnym krokiem, myślę, będzie poproszenie ekipy o pomoc, ponieważ jestem pewien, że coś pomijam. Nie gram w tę grę od dłuższego czasu i czuję, że muszę nadrobić zaległości.

Dzięki za pomoc.
Sig P938, zbudowany na wzór mini-1911, jest blisko, ale tylko SA.

• Like
Reactions: Rgozzy121
Miałem kiedyś S&W CS9 razem z 3913, nie podobał mi się zbytnio CS9, ale żałuję, że nadal nie mam mojej 3913. Mam p2000sk w v3, z którego naprawdę nie strzelałem wystarczająco dużo, aby wyrobić sobie opinię, ale jest dość mały jak na broń da/sa.

Możesz spojrzeć na Sig P928 i Kimber Micro 9. Zasadniczo ten sam pistolet, mówi się, że niektóre części są wymienne. To wzmocniona wersja starego Colta Mustanga .380. Próbowałem jednego, ale był dla mnie trochę za mały, a jako pistolet kieszonkowy nie czułem się komfortowo nosząc go napiętego i zablokowanego w kieszeni. Nosiłem kiedyś Sig P239 w kalibrze 9mm, naprawdę fajny pistolet, bardzo mi się podobał, ale to ledwie micro 9.

Niestety, jak mówili inni, nie istnieje w obecnej produkcji. Szkoda, bo też bym chciał. Miałem nadzieję, że HK to zrobi ze swoim mico, ale oni też przeszli na striker. Chciałbym, żeby Sig przywrócił P239, ale ze zwiększoną pojemnością, powiedzmy 10 nabojów.

W przeciwnym razie pozostają warianty 1911 z bezpiecznikiem.

Zbliżyłem się do tego z G48 MOS używając SCD. Daje to pewne korzyści z kurka przy ponownym wkładaniu do kabury, ale to wszystko.

HEJ SIG! ZROBIĆ P239 LEGION!!! :)

P239 był moim ulubionym CCW przez wiele lat. Nadal bardzo go lubię, ale w dzisiejszych czasach nie noszę go tak często.
Tak, byłem trochę fanem tego modelu w połowie lat 2000 i rozważałem zamówienie jednego podczas kursu rusznikarskiego SIG, który wtedy odbyłem. SIG był wtedy trochę wybredny i surowy w swoim programie zakupów dla rusznikarzy. Zniżona cena dla rusznikarzy za 239 wynosiła około 650 dolarów, a zamówienie (i formularz) trzeba było złożyć do końca 2-dniowego kursu rusznikarskiego. Jak bardzo lubiłem 239 (zarówno w 9, jak i .40), nie uważałem, że 650 dolarów plus podatek i DORS to wtedy bardzo dobra oferta.

Przynajmniej w przypadku S&W ich poprzedni certyfikat zniżkowy dla rusznikarzy (1 certyfikat na ukończony kurs) był ważny przez rok od daty wystawienia i zebrałem wiele takich kursów i certyfikatów. :) Ostatecznie S&W stwierdziło, że odkryli, że niektórzy policjanci musieli to zepsuć wszystkim, ponieważ kilku nadużywało przywilejów certyfikatów, robiąc kopie certyfikatów i sprzedając je innym policjantom. Po zawieszeniu, a następnie anulowaniu, rusznikarzom powiedziano, że mogą zamawiać bezpośrednio od dystrybutorów S&W LE i uzyskać ten sam rabat, ale trzeba było udać się do dystrybutorów. Łatwiej było wysłać stary certyfikat do fabryki, z danymi karty kredytowej, i zlecić dostarczenie broni do dealera FFL (nadal musiało być w aktach S&W).

Glock po prostu mówi, żeby udać się do jednego z ich dealerów LE, którzy oferują ceny z niebieską etykietą.

Colt dał ci certyfikat, który musiałeś wysłać, z danymi karty kredytowej, a oni wysyłali do dowolnego FFL. Nie wiem, czy nadal to robią.

Springfield XD-E był najbliższy tego, czego chcesz, ale niestety żył krótko i został wycofany ze sprzedaży z powodu słabej sprzedaży, ale powinieneś móc znaleźć używany. Langdon Tactical sprzedał nawet ulepszoną wersję. Tyle jeśli chodzi o rzekomy popyt na taki pistolet. Noszę HK P30SK, kiedy chcę nosić kompaktowy pistolet z zewnętrznym kurkiem, ale dla całodziennego komfortu noszenia do tego stopnia, że ​​prawie zapominam, że tam jest, noszę mojego Walter PPS.

Widziałem wątek, w którym jeden z naszych członków prosił o sugestie dotyczące mikro 9mm. Nie chciałem zawłaszczać tego posta, więc pomyślałem, że założę nowy wątek.

Szukam pistoletu 9mm z kurkiem SA/DA. Szukam bardzo smukłego, kompaktowego/mikro pakietu. Coś lekkiego i z pojedynczym magazynkiem. Za każdym razem, gdy szukam, wracam do Sig P239. Przyznaję, że nie jest to najlżejsza ani najcieńsza 9-ka, ale nie znajduję niczego spełniającego kryteria. Następnym krokiem pomyślałem, że poproszę ekipę o pomoc, ponieważ jestem pewien, że coś pomijam. Nie gram już od dłuższego czasu i czuję, że muszę nadrobić zaległości.

Dzięki za pomoc.
Możesz znaleźć kilka starszych Smithów na Gunbroker, ale nic, co miałoby jeszcze gwarancję i wsparcie części od producenta.

Ktoś wspomniał o pistolecie CZ 75 D Compact PCR na stronie 2. To nie jest pojedynczy magazynek, ale spełnia prawie wszystkie inne kryteria i można go wyszczuplić za pomocą smukłych uchwytów. Nadal je produkują i części byłyby dostępne. Jest to kompakt DA/SA z aluminiową ramą i dekokerem. Pojemność wynosi od 10 nabojów do najwyższej pojemności magazynka CZ75. Model SP01 Competition, który zamówiłem wczoraj, ma pojemność 21+1, więc może to być górna granica dla fabrycznych magazynków.

Image

Pewnego dnia ty też będziesz "starym wyjadaczem". To nie ma nic wspólnego z zaufaniem, a raczej z preferencjami. Lubię możliwość ponownego wystrzelenia niewypału.
Pamiętam, jak wojsko mówiło, że chce tej możliwości "ponownego strzału" w Beretcie - ale jak każda inna organizacja szkoleniowa na świecie, uczyli ludzi, żeby NIGDY jej nie używać. To nigdy nie miało dla mnie sensu.

Lubię cięższy spust podwójnego działania dla pierwszego naboju, a następnie lżejsze naboje pojedynczego działania. Bez zabezpieczenia.
Moim problemem z tym jest to, że aby prawidłowo wystrzelić dwa naboje po wyjęciu, powinieneś mieć 2 zupełnie różne techniki spustu. To nie może być dobra rzecz.

• Like
Reactions: dla
Mały i smukły 9mm? Co dałem mojej córce i jej mężowi - Sig Sauer P-938s. Najlepszy pistolet SAO single stack, jaki kiedykolwiek miałem…

Ostatnim pistoletem Micro 9 z kurkiem, jaki pamiętam na rynku, był Sig P290RS. Miał on pojemność 6+1 z opcjonalnym 8-nabojowym przedłużonym magazynkiem i mechanizmem DAO z kurkiem. Miałem jeden, który bardzo lubiłem, ale często były one wadliwe fabrycznie. Miał ten sam rozmiar i profil co Kahr PM9. Niestety, jak to często bywa w przypadku Siga, zostały szybko wycofane, a wszelkie wsparcie i części do nich zostały porzucone.

P365 został wydany wkrótce potem jako jego zamiennik.

21 - 40 of 88 Posts