Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

Opcje optyczne Glock 43x MOS bez płyty montażowej?

12K views 18 replies 6 participants last post by  sharpshooter  
#1 ·
Cześć wszystkim. Obecnie mam Shield RMSc na mojej 43x. Używam optyki Holosun SCS na moim Sig P320 i H&K VP9. Chciałbym założyć SCS na mojego Glocka 43x MOS, ale widzę, że obecnie nie produkują takiego. Czy są jakieś modyfikacje optyki, które mogę wykonać zamiast modyfikacji zamka? Używam przyrządów celowniczych o wysokości tłumika na P320 i standardowej wysokości na VP9 i 43x. Chciałbym to tak zostawić. Chciałbym mieć przyrządy celownicze o standardowej wysokości na P320, ale to niemożliwe.

#3 ·
Nie chcę zmieniać tam śladu i jeśli ostatecznie pojawi się coś, co bardziej mnie zainteresuje, będę musiał albo ponownie to frezować, albo potrzebować płytki. Uważam, że genialne w systemie SCS jest to, że pasuje bez potrzeby płytki i mogę mieć ten sam podręcznik obsługi w całym zakresie.

#4 · (Edited)
Hej, chłopaki. Obecnie mam Shield RMSc na mojej 43x. Używam optyki Holosun SCS na moim Sig P320 i H&K VP9. Chciałbym dostać SCS na mojego Glocka 43x MOS, ale widzę, że obecnie nie produkują takiego. Czy są jakieś modyfikacje optyki, które mogę zrobić zamiast suwaka? Używam przyrządów celowniczych o wysokości tłumika na P320 i o standardowej wysokości na VP9 i 43x. Chciałbym to tak zachować. Chciałbym mieć przyrządy celownicze o standardowej wysokości na P320, ale to niemożliwe.
Zeszlifowanie dwóch słupków MOS to najlepsza opcja, jeśli nie chcesz używać płyty adaptera. Nie są potrzebne, to tylko dodatkowe zabezpieczenie.

Drugą opcją jest użycie płyty i przyrządów celowniczych Ameriglo GL-105 za 64 $, lub o tej samej wysokości co 105. Są one w 1/8 współosiowe z płytą, NIE super wysokie, są ledwo wystarczająco wysokie.

Nowy Holosun SCS Carry jest dostarczany z płytą. Oto mój G43X z nocnymi przyrządami celowniczymi Ameriglo GL-105 i Holosun SCS Carry z płytą. Nie szlifowałem słupków, ponieważ po wypróbowaniu tego ustawienia nie ma takiej potrzeby, to działa dobrze. Zawsze mogę zeszlifować je później, jeśli chcę.
Image

Image

#6 ·
Obecnie używam tych celowników
Najpierw zdobądź optykę. Wypróbuj płytkę (Holosun dołącza ją za darmo). Jeśli musisz mieć użyteczne przyrządy celownicze, masz tylko 2 opcje: kup wyższe celowniki lub zeszlifuj słupki MOS, aby nie potrzebować płytki. Zależy to od ciebie.

#10 ·
EPS i SCS Carry będą miały bardzo podobne wysokości. Oto kolejne zdjęcie mojego SCS Carry.
View attachment 1299406
View attachment 1299405
Z ciekawości, czy ten celownik optyczny nie ma wbudowanej szczerbinki, która jest niższa niż szczerbinka Glocka? Czy można usunąć tylną szczerbinkę w jaskółczy ogon i użyć szczerbinki optycznej z przednią OEM, nawet używając płytki optycznej?

#9 ·
EPS carry jest dostarczany z płytką/podkładką, więc nie musisz szlifować wypustów ze zamka. Śruby przechodzą przez płytkę i do pistoletu, więc nie jest to „adapter” jak w przypadku pistoletów MOS w pełnym rozmiarze. Standardowe żelazne (plastikowe) przyrządy celownicze ledwo współwystępują na samym dole okien po użyciu płytki.

#12 ·
Ta wbudowana szczerbinka może pozwalać na użycie zwykłych przyrządów celowniczych, nie wiem. Inne recenzje SCS Carry mówiły, że nie. Miałem już te Ameriglo GL-105 z innego projektu i są "wystarczająco niskie".
Nie kwestionowałem twoich wyborów, po prostu byłem ciekaw. Dzięki!

#13 ·
Nie jestem zdecydowany, czy czekać na SCS specjalnie dla Glocka 43x, czy wziąć carry. Shield działa dobrze i trzyma zero, po prostu podoba mi się układ SCS, jeśli chodzi o siatkę i tym podobne. Właściwie na początku mi się nie podobały, bo przeszedłem z red dot, ale zielony działa świetnie i są to solidne optyki.

#14 ·
Nie zdecydowałem jeszcze, czy czekać na SCS specjalnie dla Glocka 43x, czy też wziąć carry. Shield działa dobrze i trzyma zero, po prostu podoba mi się układ SCS, jeśli chodzi o siatkę celowniczą i tym podobne. Na początku mi się nie podobały, pochodząc z red dot, ale zieleń działa świetnie i są to solidne optyki.
Nie widziałem nic o Holosunie specyficznym dla 43/48 i czytałem, że NIE zamierzają produkować optyki z rozmiarem RMSc (co jest wstydem, ponieważ pasowałaby do znacznie więcej niż tylko 43/48). Nie jestem pewien, dlaczego tego nie zrobią, chyba że opłata za korzystanie z niej jest astronomiczna.

FWIW, miałem 507K na G48 MOS z użyciem płytki i było w porządku. Bardzo solidny montaż. Ostatecznie wymieniłem broń i optykę, ale myślę, że miałem na niej 400-500 nabojów i nadal było solidnie, bez ruchu śruby (niebieski locktite, pozwól mu się utwardzić)

I w 100% zgadzam się z zieloną optyką MRS Holosun. To ustawienie, którego używam w moim pełnowymiarowym SCS-MOS… szybko i dokładnie!

#15 ·
Kiedy dostałem swój pierwszy i jedyny kolimator do pistoletu (507k X), nie wiedziałem, czy się do niego przekonam. Więc kupiłem płytkę DPP, myśląc, że w pewnym momencie będę mógł zeszlifować występ na zamku, ale nie teraz. Minął rok i szerokość płytki jest tak minimalna, że nigdy nie będę szlifował występów. Nie ma potrzeby. Mój 48 MOS ma standardowe przyrządy celownicze Ameriglo iDot, a ich wierzchołki są nadal wystarczająco widoczne, aby ich używać, jeśli RD zawiedzie. JME

• Helpful
Reactions: Lab4Us
#16 · (Edited)
Kiedy dostałem swój pierwszy i jedyny kolimator do pistoletu (507k X), nie wiedziałem, czy się do niego przekonam. Więc kupiłem płytkę DPP, myśląc, że w pewnym momencie będę mógł zeszlifować występ na zamku, ale nie teraz. Minął rok i szerokość płytki jest tak minimalna, że nigdy nie będę szlifował występów. Nie ma potrzeby. Mój 48 MOS ma standardowe przyrządy celownicze Ameriglo iDot, a ich wierzchołki są nadal wystarczająco widoczne, aby z nich korzystać, jeśli RD zawiedzie. JME
Przyrządy celownicze G43/48 Ameriglo iDot są wyższe niż "zwykłe" przyrządy celownicze G43/48. Dlatego działają z kolimatorem.

Standardowa wysokość szczerbinki:
0,168" - Ameriglo Classic Tritium GL-430

Trochę wyższe:
0,176" - Ameriglo Trooper GL-822

Do użytku ze wszystkimi kolimatorami:
0,215" - Ameriglo iDot GL-105

#18 ·
Więc rozmawiałem bezpośrednio z holosun i powiedzieli, że ponieważ branża zmierza w kierunku ich mocowania typu K, nigdy nie planują robić mocowania RMSc.
Zatem, jeśli chcę zrobić dolny 1/3 współświadka, czy ktoś wie, jakiej wysokości celowniki potrzebowałbym z SCS carry?

#19 ·
Więc rozmawiałem bezpośrednio z holosun i powiedzieli, że ponieważ branża zmierza w kierunku ich mocowania typu K, nigdy nie planują robić mocowania RMSc.
Zatem, jeśli chcę zrobić dolny 1/3 współświadka, czy ktoś wie, jakiej wysokości celowniki potrzebowałbym z SCS carry?
Wysokość tylnej szczerbinki Ameriglo GL-822 wynosi 0,176 ".

Więc z SCS Carry i płytką montażową taką jak moja w poście nr 4 powyżej, twoje celowniki GL-822 będą o 0,044 " krótsze niż moje. Mogą działać, ledwo.

Kup SCS Carry i zainstaluj go z dołączoną płytką. Wtedy będziesz wiedział, czy twoje celowniki GL-822 działają, czy nie. Jeśli są za krótkie, iDot GL-105 kosztują tylko 67 $ na Amazon. (Amazon nie akceptuje zwrotów produktów trytowych).