Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

BUIS?

• Yes

Votes: 70 85%
  • No

Votes: 12 15%
21 - 40 of 121 Posts
Jest mało prawdopodobne, żebym kiedykolwiek "poszedł na wojnę" z moją bronią i łatwiej jest chwycić inną, niż używać zapasowych przyrządów celowniczych, ale mam je na mojej konstrukcji, która ma tylko czerwoną kropkę.

Miałem tylko raz, że czerwona kropka zawiodła i po prostu odłożyłem ten pistolet na sesję i strzeliłem z innego.

Przyznaję, że czasami byłem zdezorientowany zdjęciami, które widziałem z BUIS umieszczonymi pod lunetą, gdzie nie można ich użyć bez zdejmowania lunety i tak czy inaczej nie można ich było współużytkować ze wzmocnioną optyką....bez szybkiego systemu zwalniania na lunecie. Jeśli mam wyciągnąć narzędzie, aby użyć zapasowego, wolę po prostu mieć zapasową broń.

Więc tak, obecny 17,7" z kolbą A2, nad którym pracuję, ostatecznie będzie nosił LPVO i bez zapasów.

Mój 14,5 P&W ma acog i offset RMR. Chyba się nawzajem zabezpieczają.

• Like
Reactions: Hauki and Sapthol
Witajcie wszyscy... we współczesnym świecie z lepszym szkłem i technologią rozwijającą się wokół LPVO, urządzeń montażowych itp. dla tych z was, którzy mają AR, czy nadal montujecie zestaw BUIS? Zawsze patrzyłem na wszystko z perspektywy 2 to 1, a 1 to zero i decydowałem się na ich montaż na wszelki wypadek awarii celownika kolimatorowego/LPVO. Przemysł poczynił ogromne postępy w zakresie urządzeń montażowych LPVO i możliwości montażu celownika kolimatorowego typu piggyback lub offset wraz z LPVO. Podzielcie się, dlaczego to robicie lub nie, jeśli to możliwe, wraz ze swoim głosem w ankiecie. Byłoby interesujące zobaczyć i usłyszeć proces myślowy każdego wokół ich konstrukcji. Dziękuję i Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku dla was wszystkich!
Zależy to od twojego przypadku użycia i głównej optyki. Mam siatkę 1x, więc poza tym, że siatka nie zmienia koloru na czerwony, nie ma wielu sposobów na ich awarię.

Szczerze mówiąc, dla 99% ludzi to tylko "fajnie wyglądające gadżety operatora".

Strzelcy USMC używają głównie optyki BEZ BUIS. Jeśli ci faceci tego nie potrzebują, jest wysoce nieprawdopodobne, że ty też ich potrzebujesz, chyba że bierzesz udział w jakichś zawodach, które wykorzystują je jako część toru.

Dla zdecydowanej większości z nas służy to przede wszystkim zaspokojeniu "o rany, uderzenie w nocy i moja optyka zawodzi w złym momencie, muszę być PRZYGOTOWANY" scenariusze, które jest wysoce nieprawdopodobne, aby kiedykolwiek się wydarzyły.

BUIS na wszystko, co rozważam do obrony domu. Ale jestem facetem od paska i szelek.

Ale jeśli tego nie zrobisz, szanse są o wiele większe w dzisiejszych czasach dzięki nowszej optyce tylko z podświetleniem (kropki celownicze), że wyczerpanie baterii nie nastąpi szybko. Istnieje wiele takich, które mają ogromną żywotność baterii wynoszącą tysiące godzin, częściowo dzięki schematom włączania i wyłączania wykrywającym ruch oraz lepszym iluminatorom. Dlatego nie martwię się tylko optyką zasilaną bateriami w karabinach przeznaczonych do strzelania na odległość (tych, które byłyby używane tylko wtedy, gdyby był to jedyny, który pozostał). Nadal masz problem z dostaniem się optyki pokrytej brudem lub pękaniem nieco łatwiej niż żelazo.

Kiedyś zakładałem BUIS na swoje karabiny. Ale teraz to pomijam. Używam albo pryzmatu 1x, albo lunety 1-6x LVPO. Nawet jeśli bateria się wyczerpie, mam grawerowany krzyż. A gdybym miał używać celownika offsetowego, używałbym celownika refleksyjnego.

Discussion starter · #26 ·
BUIS na wszystko, co rozważam do obrony domu. Ale jestem facetem od paska i szelek.

Ale jeśli tego nie zrobisz, szanse są o wiele lepsze w dzisiejszych czasach dzięki nowszej optyce tylko podświetlanej (kropki celownicze), że bateria nie wyczerpie się szybko. Jest wiele takich, które mają ogromną żywotność baterii wynoszącą tysiące godzin, częściowo dzięki schematom włączania i wyłączania wykrywania ruchu oraz lepszym iluminatorom. Dlatego nie martwię się optyką zasilaną tylko bateriami w karabinach przeznaczonych do strzelania na odległość (tych, które byłyby używane tylko wtedy, gdyby były jedynymi, które pozostały). Nadal masz problem z pokryciem optyki brudem lub pękaniem nieco łatwiej niż żelazo.
Zgadzam się. Holosun również ostatnio świetnie radzi sobie z żywotnością baterii i trwałością swoich optyk z kropką celowniczą. Mam ich 4. Trzymam je wszystkie wyłączone, gdy leżą, ale jeszcze nigdy nie podniosłem broni, nie włączyłem optyki i nie znalazłem rozładowanej baterii. Jedyne optyki, w których musiałem wymienić baterie, to RMR, które pozostają "włączone" cały czas... ale nawet te przy niskich ustawieniach mocy mają świetną żywotność baterii. Zamierzam użyć LPVO z grawerowanym krzyżem celowniczym i centralną kropką celowniczą, aby przetestować go na moim 16-calowym BCM ELW Upper.

Discussion starter · #27 ·
Kiedyś montowałem BUIS na swoich karabinach. Ale teraz to pomijam. Używam albo pryzmatu 1x, albo lunety 1-6x LVPO. Nawet jeśli bateria się rozładuje, mam grawerowany krzyż. A gdybym miał używać celownika offsetowego, używałbym celownika refleksyjnego.
Kiedyś montowałem BUIS na swoich karabinach. Ale teraz to pomijam. Używam albo pryzmatu 1x, albo lunety 1-6x LVPO. Nawet jeśli bateria się rozładuje, mam grawerowany krzyż. A gdybym miał używać celownika offsetowego, używałbym celownika refleksyjnego.
Mój SCAR 17 ma lunetę 2.5 X 10 Nightforce z RMR Offset, mój 18-calowy Daniel Defense V7 Pro używa lunety Vortex Viper Gen 1 2.5 X 10 X 44 z Holosun 503GU na Offset. Oba wciąż noszą BUIS.

Discussion starter · #32 ·
Zawsze je mam. Żadnych prawdziwych wad, tylko zalety.
View attachment 1257302
Uwielbiam Badger Mount. Zamówiłem sobie wczoraj wieczorem jeden z ramieniem J, aby uruchomić Micro Red Dot typu T1/T2 z przesunięciem. Wybrałem ten sam kolor, wysokość 1,70, aby uruchomić Vortex Viper PST Gen 2 1 X 6, który właśnie zamówiłem... Wesołych Świąt dla mnie LOL

Zależy to od twojego przypadku użycia i optyki podstawowej. Mam siatkę celowniczą 1x, więc poza tym, że siatka celownicza nie zmienia koloru na czerwony, nie ma wielu sposobów, aby zawiodła.

Szczerze mówiąc, dla 99% ludzi to tylko "fajnie wyglądające gadżety operatora".

Strzelcy USMC używają głównie optyki BEZ BUIS. Jeśli ci faceci tego nie potrzebują, jest wysoce nieprawdopodobne, że ty też ich potrzebujesz, chyba że bierzesz udział w jakiejś konkurencji, która wykorzystuje je jako część toru strzelań.

Dla zdecydowanej większości z nas służy to głównie zaspokojeniu "o rany, uderzenie w nocy i moja optyka zawodzi w najgorszym momencie, muszę być PRZYGOTOWANY" - scenariusze, które jest wysoce mało prawdopodobne, że się ZDARZĄ.
Cholera z tą optymistyczną logiką, powinniśmy po prostu pozbyć się naszej broni palnej, skoro jej nie będziemy potrzebować! Niech Bóg broni, żebym został oznaczony jako "gadżet operatora"! Lolol

Mam Trijicon, Aimpoint, Holosun, Sightmark i tanie celowniki do różnych RDS. Mam AR-y tylko z żelaznymi przyrządami celowniczymi (choć preferuję Diamondhead, mam kilka różnych, szanowanych marek żelaznych przyrządów celowniczych). Ostatnio przekazałem trzy AR-y mojemu synowi, jeden nie miał żadnych celowników (moja wina), jeden miał MRO i żelazne przyrządy celownicze, a AR-10 Trijicon Accupoint (około 1100 $ tylko za lunetę).

Discussion starter · #37 ·
Mam Trijicon, Aimpoint, Holosun, Sightmark i tanie produkty dla różnych RDS. Mam AR-y tylko z Irons (chociaż wolę Diamondhead, mam kilka różnych szanowanych marek Irons) Ostatnio przekazałem trzy AR-y mojemu synowi, jeden nie miał celowników (moja wina), jeden miał MRO i Irons, a AR-10 Trijicon Accupoint (około 1100 $ tylko za lunetę).

Z wielu pozostałych mam mieszankę, po prostu muszę więcej strzelać.
Na moich karabinach "reach out and touch someone" używam 2 X 10 (Nightforce i Vortex Razor). Wszystkie moje karabiny krótkiego zasięgu używają Holosun Red Dot 503CUs. Uwielbiam to, że mogę przełączyć się na pojedynczą kropkę lub na "pączka śmierci" EOTECH, jeśli chcę. Z moimi starzejącymi się oczami eksperymentuję i sprawdzam, czy korzystne jest przejście na LPVO. Patrząc na plusy i minusy, takie jak odległość od oka, waga, trwałość itp.

Cholera z tą optymistyczną logiką powinniśmy po prostu pozbyć się naszej broni palnej, skoro nie będziemy jej potrzebować! Niech Bóg broni, żebym został nazwany "operatorem gadżetem"! Lolol
Mój ostatni ratunek, kiedy zakazują wszystkiego, co strzela więcej niż raz na minutę. Mam starą Redfield Counterstrike 4MOA Red Dot, która ma prawdziwy laser. Jeśli zamontuję ją na kiju, mogę oślepić napastnika na tyle długo, by uderzyć go kijem. Oczywiście nadal miałbym limit 10 nabojów, ponieważ tyle razy mogę użyć lasera, zanim bateria CR123 się rozładuje. A mój nie ma jeszcze komory na baterie z możliwością szybkiego przeładowania....

Mówiąc to, jestem pewien, że dostałbym pewien środek odstraszający przestępców, kiedy wskażę przestępcy wszystkie etykiety ostrzegawcze dotyczące lasera, które są na nim wyświetlane.

21 - 40 of 121 Posts