Tak, linia Silvertip przeszła odnowę na początku/w połowie lat 2000, według przedstawiciela handlowego Winchester LE, z którym rozmawiałem (na zorganizowanym wydarzeniu testowania żelu). Kiedy zapytałem, dlaczego nie demonstruje żadnej z linii STHP, powiedział, że firma nie uważała jej za część swoich linii produktów LE i że zazwyczaj wykazywała płytką penetrację w porównaniu do reszty ich linii Ranger LE. Powiedział jednak również, że linia STHP została niedawno odświeżona, otrzymując pewne poprawki, ale ponieważ nie sprzedawał jej klientom agencji LE, nie śledził zmian inżynieryjnych.
Osobiście nigdy szczególnie nie dbałem o oryginalną STHP z aluminiową osłoną, chociaż preferowałem (i nadal preferuję) niklowaną miedzianą osłonę 145gr .357MAG. Aluminiowy materiał często wykazywał łatwo odkształcalne wnęki nosowe podczas podawania w pistoletach, a penetracja była często obserwowana jako płytka. Słabo pamiętam, kiedy oryginalny .44SPL STHP został zrewidowany, aby spróbować rozwiązać niektóre problemy ze stabilizacją w niektórych lufach. 3-calowe CA Bulldogs, które posiadałem, tak naprawdę ich nie lubiły.
Z drugiej strony, niedawna produkcja 155gr STHP .40 S&W to prawdziwy strzał w dziesiątkę w jednym z moich .40, 4040PD.
Różne gusta.
Kiedy o tym myślę, nowszy niklowany miedziany płaszcz 110gr standardowego ciśnienia STHP sprawdza się całkiem nieźle w moim 37DAO, pod względem celności.