close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

Salvage a Windoze system ?...

Discussion in 'Tech Talk' started by aircarver, May 25, 2007.

  1. aircarver

    aircarver Descent Terminated Silver Member

    Joined:
    May 26, 2002
    Messages:
    30,090
    Likes Received:
    7,497
    Location:
    Ft. Worth, Republic of Texas
    I bought a computer off ebay, and promptly changed the hard drive & put it into service as a PVR box.

    The original hard drive contains a Windoze system, but at startup it goes to a Novell manager splash screen with a name pre-entered and it wants a password. Is there a way to disable/remove the Novell manager so's to get access to the Windoze OS ?..

    My daughter uses a Windoze computer & I'd like to have this system as a spare against the time her current system gets bug-bitten and needs replaced (again- I started over three times on that computer befoe Avast came along & seems to have it covered now..)

    If not, there's always 'Plan A'.. which was to blow away the drive & put a Linux distro on it....

    Thanks,
     
  2. IndyGunFreak

    IndyGunFreak

    Joined:
    Jan 26, 2001
    Messages:
    26,673
    Likes Received:
    1,982
    Location:
    Indiana
    Now you're talkin.. :thumbsup:

    IGF
     

  3. jeanjvr

    jeanjvr

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Depends on what version of the novell client the pc's got.

    If it gives you a "Workstation only" option at login, choose that login to windows and try to uninstall it from Add/Remove.

    If you manage that, the welcome screen should be back,

    You could try safe mode, although im not sure if the novell client runs then as well.

    If you cant remove it from Add\remove, just unistall the client from the network card's protocol\client\service list (also all the IPX stuff and print services).

    If you do that, the welcome screen should still be gone, but the normal windows login box should appear.

    Last thing to try, unplug network cable before it boot windows.
     
  4. aircarver

    aircarver Descent Terminated Silver Member

    Joined:
    May 26, 2002
    Messages:
    30,090
    Likes Received:
    7,497
    Location:
    Ft. Worth, Republic of Texas
    Y'know... I DO have a bunch more drives than boxes that ALREADY have various Linux distros on them.....:supergrin:

    .... & the last box count was 14......
     
  5. grindchug

    grindchug Motörhead

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Location:
    Tx
    Download Knoppix STD, boot from the CD
     
  6. mitchshrader

    mitchshrader Deceased

    Joined:
    Jun 14, 2005
    Messages:
    8,672
    Likes Received:
    5
    Location:
    Tulsa
    partition on a separate drive and install it as a slave, ignore it unless needed. all my boxen have a spare copy of the OS installed on a 2nd drive. why not?