Password change question --

Discussion in 'Tech Talk' started by Skyhook, Feb 24, 2007.

  1. Skyhook

    Skyhook

    Messages:
    13,068
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 4, 2002
    Location:
    USA
    While I was out snowplowing my 9 y/o grandboy was given permission by his tender Gram to play games on Pop-Pop's computer and the devastation is simply incredible.

    The computer he really messed up is my Dell Latitude D600; I cannot get on the thing for the password has been changed *somehow*. The kid says he was "..just clicking the keys.." when all went TU.

    QUESTION: Does anyone know how I can get into the system to change this without knowing that password that is now in place of the 'real' password??

    I did the F2 business, but to disable the unknown password, I first need to type it in. What a cluster 'F'.!

    HALP!
     
  2. DeadMansLife

    DeadMansLife Senior Member

    Messages:
    916
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 7, 2000
    Location:
    Carlisle, PA

  3. js_gresham

    js_gresham Where am I? CLM

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 7, 2006
    Location:
    and how do I get back home?
    Windows XP Home or Windows XP Professional?

    If it's home, you can boot into safe mode and login as Administrator and reset the password for any other account.
     
  4. Skyhook

    Skyhook

    Messages:
    13,068
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 4, 2002
    Location:
    USA
    Thanks... Once more I feel like a pooch watching TV.

    I'll have to study that a bit.
     
  5. Skyhook

    Skyhook

    Messages:
    13,068
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 4, 2002
    Location:
    USA
    It's the XP Pro ..
     
  6. prism

    prism more ammo

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    57
    Joined:
    Sep 26, 2002
    Location:
    Indiana
    when you have it reset, consider creating some user accounts.

    keep the admin password to yourself.

    if the user accounts get messed up, you can delete them and make new ones.