close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

New Barrel -- problems

Discussion in 'General Glocking' started by RB98SS, May 19, 2011.

  1. RB98SS

    RB98SS

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Location:
    Shoreview, MN
    JR,

    I just recently purchased a LW 5.15 for my G20. Until I installed it, I've have virtually no issue with failure to feed or fire with the stock barrel. Since installing it I've run into some of both. More so the failure to fire.

    What's happening is the slide seems to fully engage but the round doesn't fire. I've checked that the rounds heads are below flush of the barrels lip and they all seem to be. Now I will mention that the rounds are reloads but I don't see anything obviously awry. Also, the primer seems to be hit enough but I'm not certain. A second chambering and attempt to fire always seems to work.

    Is it okay for me to work the chamber a bit with a fine emery cloth to try and smooth things out? I hardly ever get a full magazine to run successfully.

    Other mods are the 22lb spring with the steel guide rod, and the 3.5 connector.

    Thanks.
     
  2. JR

    JR Moderator Millennium Member

    Joined:
    Dec 29, 1998
    Messages:
    3,054
    Likes Received:
    2
    Location:
    Oldtown Idaho USA
    It needs a little break in or ramp polish. If it still gives you fits in the next couple hundred rounds send it back to us for tuning.
    The issue is with the reloads for sure. Maybe try setting the projectile a little deeper?