Glock Forum - GlockTalk banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Linux Pimp
Joined
·
268 Posts
Discussion Starter · #1 ·
For the past few days I've been having problems with my 56k modem. Yes, other problems than how blasted slow it is. Lately when I've been trying to connect it's been giving me a message that the modem has no dial tone and doesn't support an analog phone line. That's a paraphrase but it's something along those lines. The thing that has me puzzled is that it will work only sometimes. If I unplug the line from the phone jack and plug it back in it MAY decide to start working. I'm currently connected and posting due to that and a healthy amount of luck.

I'm currently using a BCM V.92 on a Dell. I run ad-aware at least once a week. I just updated and ran it and it came up clean aside from the usual cookies.

Thanks for reading.

CORRECTION: The message states that it only supports analog phone lines.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
I was having the same types of problems with bcm v.90/v.92 modems (3 of them)in a Gateway after a windows update. I did all the normal stuff (uninstall/install, move slots, etc), replaced with a different modem, and the problem went away.
 

·
Ancient Tech
Joined
·
2,344 Posts
You can disable the AT call (in modem properties) that will disable the V92 aspect and allow it to run in V90 mode only.

BTW, Dell...Gateway...Same-y Same!
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Modems can be a pain. I had the same issue as Jwickersham.

Reinstalled.
Tried a different slot
Downloaded the latest drivers
Replaced it with generic (store brand)
Nothing........even the generic one didn’t work.

It would dial out and call my cell phone using hyper terminal, but couldn’t dial out or connect to the ISP using any other software.

I ended up going with a Diamond brand modem and it worked perfectly right out of the box.

Dammedest thing I ever saw.:shocked:

K
 
1 - 5 of 5 Posts
Top