close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

IE9 update hoses IE on Vista machine

Discussion in 'Tech Talk' started by gemeinschaft, Oct 1, 2011.

  1. gemeinschaft

    gemeinschaft AKA Fluffy316

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    2,202
    Likes Received:
    58
    Location:
    Houston, TX
    Today, I was working with another GT member's laptop issue when I discovered that an update to IE9 caused IE to completely fail.

    I attempted to uninstall the update, but was unsuccessful at getting IE to work again.

    I ended up installing Google Chrome so that he could continue to browse the Information highway, but unfortunately, I was never able to get IE to work again.

    I don't like only finding a workaround, but in the case, that's as far as I seemed to get.

    Has anyone else had this issue and if so, what was your resolution?

    BTW, the computer is running Vista Home 32-bit; update that hosed the system was IE 9.0.2

    Thanks in advance.
     
  2. Detectorist

    Detectorist

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    17,694
    Likes Received:
    6,937
    Location:
    Missouri
    My original drive has Vista Basic. Once I finish backing it up today or tomorrow, I'll try updating I.E.

    Have you tried System Restore?
     
    Last edited: Oct 1, 2011

  3. sappy13

    sappy13

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    Bremen, GA
    when I set up new pcs for clients, I always exclude ie9. Too many issues and not worth it
     
  4. GIockGuy24

    GIockGuy24 Bring M&M's

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    4,037
    Likes Received:
    5
    Location:
    With Amber Lamps
    I found these articles which you may have already found. It looks like maybe a couple of methods of uninstalling IE 9 and then the previous version should be available after a restart / reboot. If IE 9 can be uninstalled, an older version of IE installer may run if IE still doesn't work. That might get IE going again.

    From MS

    http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/how-do-i-install-or-uninstall-internet-explorer-9

    Some fixes

    1 - "If Comodo is installed, rename the Comodo directory."



    2 - Who doesn’t see “Windows Internet Explorer 9″ in “View Installed Update” pane – Delete or remove folder /Program Files/Internet Explorer. And install one more Internet Explorer 8 (or 7, 6, …). Download IE8 –

    http://ie8.msn.com/microsoft/internet-explorer-8/worldwide.aspx



    3 - Method 2. If you deleted folder Internet Explorer from Program Files, return this folder, and go to Control Panel > System Restore. And here choose your update with IE9 and restore to IE8


    Command line method

    http://www.uniquetipsonline.com/how...-explorer-9-from-windows-vista-and-windows-7/



    Other links

    http://help.k12.com/support-topics/...uninstall-internet-explorer-9-vista-and-windo

    And similar problems with IE 9 beta

    http://www.webtlk.com/2010/09/16/ho...ed-working-issue-in-internet-explorer-9-beta/







    http://www.uniquetipsonline.com/how...-explorer-9-from-windows-vista-and-windows-7/
     
  5. gemeinschaft

    gemeinschaft AKA Fluffy316

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    2,202
    Likes Received:
    58
    Location:
    Houston, TX


    Thanks. If the user wants to take the time, I'll give it a shot. I will definitely bookmark this in my KB for a later date.
     
  6. Detectorist

    Detectorist

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    17,694
    Likes Received:
    6,937
    Location:
    Missouri
    I updated my Vista Basic IE and it seems to work just fine....so far.
     
  7. Glock 1

    Glock 1

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    1,919
    Likes Received:
    22
    Location:
    Texas
    I find in my work that upgrades to service packs will sometimes cause other upgrades to not completely uninstall. Did you try removing any other upgrades from the same install date?
     
  8. Glock 1

    Glock 1

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    1,919
    Likes Received:
    22
    Location:
    Texas
    Also, have you tried starting ie without any addons?