close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

Help playing avi's in WMP10

Discussion in 'Tech Talk' started by Slacker, Feb 14, 2005.

  1. Slacker

    Slacker Millennium Member

    Messages:
    515
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 1999
    Location:
    Elizabethton, TN
    I am having problems getting windows media player 9 to play avi files. I upgraded to WMP 10 and still no luck. I have triple checked and made sure avi files are enabled under the tool options. Anyone have any ideas?????
     
  2. fastvfr

    fastvfr Ancient Tech

    Messages:
    2,344
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 28, 2001
    Location:
    SW Oregon
    Here's a helpful testing site....

    You might try WinAmp5; it is far better for most purposes than any WMP ever was. BTW, WMP 10 is buggy as hell on most systems...

    GL
     

  3. ThinkOfTheChildren

    ThinkOfTheChildren C.E. Moderator

    Messages:
    813
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 2, 2000
    Location:
    USA
    You probably lack the proper codec for the video you're trying to play.

    There is a program called GSpot that you can use that will tell you what codecs a video uses: http://www.headbands.com/gspot/

    Just use GSpot to identify what codecs the avi needs and then find them on Divx Digest and install them individually.

    Some might tell you to install massive codec packs but these usually cause just as many problems as they fix.
     
  4. Wingnut357

    Wingnut357 Killer Casual

    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 13, 2004
    Location:
    Miami
    I only use WMP to play .wmvs.

    VLC media player will play just about anything.

    www.videolan.org