Glock Talk banner
  • Notice image

Glocktalk is a forum community dedicated to Glock enthusiasts. Come join the discussion about Glock pistols and rifles, optics, hunting, gunsmithing, styles, reviews, accessories, and more!

Gen 2 Glock 32 357 Sig, jak rzadkie są te Glocki?

5.9K views 9 replies 6 participants last post by  L.A.Tactical  
#1 ·
Właśnie natknąłem się na fakt, że Glock wyprodukował pistolety 2. generacji w kalibrze 357 Sig. Szczególnie uwielbiam oznaczenie "357 SIG".

Pomyślałem, że umieszczę to tutaj w klubie kolekcjonerskim, ponieważ jeszcze 20 minut temu nie wiedziałem, że one w ogóle istnieją. Czy ktoś tutaj wie więcej o Glockach niż ja i wie, jak rzadkie lub pożądane, a może drogie, są te konkretne Glocki? Dzięki za wszelką pomoc i jeśli ktoś tutaj posiada jeden z nich, proszę również o zamieszczenie zdjęć. Dzięki.

#2 ·

2000 wyprodukowanych sztuk to liczba, o której zawsze słyszeliśmy - jak dotąd nikt nie znalazł żadnego egzemplarza poza tymi dwoma seriami.

#5 ·
Natknąłem się na fakt, że Glock wyprodukował pistolety gen 2 w kalibrze 357 Sig. Szczególnie uwielbiam oznaczenie "357 SIG".

Pomyślałem, że umieszczę to tutaj w klubie kolekcjonerskim, ponieważ jeszcze około 20 minut temu nie wiedziałem, że w ogóle istnieją. W każdym razie, czy ktoś tutaj wie więcej o Glockach niż ja, jak rzadkie lub pożądane i być może drogie są te konkretne Glocki? Dzięki za wszelką pomoc w tym temacie, a jeśli ktoś tutaj posiada jeden z nich, proszę również o zamieszczenie zdjęć. Dzięki.
Najlepszym przypuszczeniem jest to, że coś takiego kosztowałoby znacznie ponad 1500 dolarów.

Glocki 31 trzeciej generacji w kalibrze 357 SIG z bardzo preferowanym (przez wiele osób) "wykończeniem patelni", jeśli są w dobrym stanie, kosztują obecnie od 950 do 1200 dolarów w zależności od stanu.

#6 ·
M7 wow, to dużo, ale nie tak dużo, jak myślałem. To znaczy, nie zrozumcie mnie źle, 1500 dolarów to dużo pieniędzy za broń. Ale to o wiele taniej niż inne kolekcjonerskie bronie.

Zawsze uwielbiałem Glocki Gen 2, a w modelach 357 Sig szczególnie uwielbiam oznaczenie "357 SIG", ale myślę, że są one rzadsze niż te Gen 2, które widziałem w wyszukiwaniach obrazów, które są po prostu oznaczone "357".

Cóż, więc moim planem jest po prostu wypatrywanie Glocków Gen 2 w 357 Sig i mam nadzieję, że pewnego dnia znajdę jeden z nich z oznaczeniem "357 SIG". Jednak jako notatka poboczna, w międzyczasie mogę kupić Glocka 17 classic, po prostu dlatego.

#8 ·
M7 wow to dużo, ale nie tak dużo, jak myślałem. To znaczy, nie zrozumcie mnie źle, 1500 dolarów to dużo pieniędzy za broń. Ale to o wiele taniej niż inne kolekcjonerskie bronie.

Zawsze uwielbiałem Glocki Gen 2 i zwłaszcza w modelach 357 Sig uwielbiam oznaczenie "357 SIG", ale myślę, że są one rzadsze niż Gen 2, które widziałem w wyszukiwaniach obrazów, które są oznaczone tylko "357".

Cóż, moim planem jest po prostu wypatrywanie Glocków Gen 2 w 357 Sig i mam nadzieję, że pewnego dnia znajdę jeden z nich z oznaczeniem "357 SIG". Jednak jako notatka poboczna w międzyczasie mogę kupić Glocka 17 classic, po prostu dlatego.
Przypuszczam, że 1500 dolarów to dużo, ale tak, wiele przedmiotów kolekcjonerskich służy również jako ''wehikuly czasu'', które pozwalają ich właścicielom oddawać się nostalgii i powracać do sentymentalizmu. Jeśli jest to warte dla kupującego, nigdy nie byłbym tym, który by im tego żałował. Glocki Gen 2 to z pewnością świetne pistolety. Mam pół tuzina każdego NIB Gen 2 i Gen 3 Glock 17 (w latach 1990-1996), które udało mi się zdobyć w ciągu ostatnich 3 lat za mniej niż 525 dolarów za sztukę. Myślę, że są potencjalnymi "śpiochami" na długoterminowym rynku kolekcjonerskim ze względu na ich metal hartowany procesem Tenifer i pożądane wykończenia zewnętrzne, czas pokaże.

#7 · (Edited)
Niedawno natknąłem się na fakt, że Glock wyprodukował pistolety Gen 2 w kalibrze 357 Sig. Szczególnie uwielbiam oznaczenie "357 SIG".

Pomyślałem, że umieszczę to tutaj w klubie kolekcjonerskim, ponieważ jeszcze 20 minut temu nie wiedziałem, że w ogóle istnieją. W każdym razie, czy ktoś tutaj wie więcej o Glockach niż ja, jak rzadkie lub pożądane i być może drogie są te konkretne Glocki? Dzięki za wszelką pomoc w tym temacie, a jeśli ktoś tutaj posiada jeden z nich, proszę również o zamieszczenie zdjęć. Dzięki.
Zdarzyło mi się mieć dla ciebie zdjęcie. Trio. Gen2 31,32 i Gen2.5 33
Image

Nadal szukam 32 z pełnym oznaczeniem.........

#9 ·
Natknąłem się na fakt, że Glock wyprodukował pistolety gen 2 w kalibrze 357 Sig. Szczególnie uwielbiam oznaczenie "357 SIG".

Pomyślałem, że umieszczę to tutaj w klubie kolekcjonerskim, ponieważ jeszcze około 20 minut temu nie wiedziałem, że w ogóle istnieją. W każdym razie, czy ktoś tutaj wie więcej o Glockach niż ja, jak rzadkie lub pożądane i być może drogie są te konkretne Glocki? Dzięki za wszelką pomoc w tym zakresie, a jeśli ktoś tutaj posiada jeden z nich, proszę również o zamieszczenie zdjęć. Dzięki.
Jedną z niezwykłych rzeczy w nich było to, że były to pistolety z 3 pinami. i większość gen 2 takimi nie była. Niektóre z 40-tek również miały 3 piny, ale nie wszystkie. Podobały mi się Gen 2, ponieważ nie miały głupich rowków na palce, ale nie podobało mi się wycięcie w kształcie półksiężyca na dole przodu chwytu. Nie pamiętam, czy miały też wgłębienie na kciuk i nigdy nie lubiłem tych rzeczy.

Wczesne Glocki wyglądały lepiej bez wszystkich dodatków i był to znacznie czyściej wyglądający pistolet. Ale podobało mi się dodanie szyny akcesoriów do celów praktycznych.

#10 ·
Jedną rzeczą, która była w nich niezwykła, było to, że były to pistolety z 3 pinami. a większość gen 2 nie była. Niektóre z 40-tek również miały 3 piny, ale nie wszystkie. Podobały mi się Gen 2, ponieważ nie miały głupich rowków na palce, ale nie podobało mi się wycięcie w kształcie półksiężyca na dole przedniej części chwytu. Nie pamiętam, czy miały też wgłębienie na kciuk i nigdy nie lubiłem tych rzeczy.

Wczesne Glocki wyglądały lepiej bez wszystkich dodatków i był to znacznie czystszy wygląd pistoletu. Ale podobało mi się dodanie szyny akcesoriów do celów praktycznych.
Wszystkie modele inne niż 9 mm były zawsze produkowane z 3 pinami… testy .40 spowodowały pękanie ram i były powodem drugiego pinu bloku ryglowego.