close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

G22 Reloads

Discussion in 'General Glocking' started by AZBang, Aug 26, 2011.

  1. AZBang

    AZBang

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    Hey all, new guy here.

    I and getting a Gen 4 G22 tomorrow, (my first Glock) and I saw in another thread that the person swapped barrels when shooting reloads. Is this necessary and if so why? I have a friend that reloaded a bunch of .40 for my Kel-Tec Sub 2000 which takes G22 mags and the reason for picking up the G22.

    Thanks for the help.

    AZBang
     
  2. JR

    JR Moderator Millennium Member

    Joined:
    Dec 29, 1998
    Messages:
    3,057
    Likes Received:
    2
    Location:
    Oldtown Idaho USA
    The Glock chambers are pretty liberal and known to expand the brass case to the point of failure. Aftermarket barrels feature tighter chambers and are cundusive to use with lead bullets.
     

  3. AZBang

    AZBang

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    OK, so why put the factory barrel back in? Like I said I'm new to Glocks.
     
  4. JR

    JR Moderator Millennium Member

    Joined:
    Dec 29, 1998
    Messages:
    3,057
    Likes Received:
    2
    Location:
    Oldtown Idaho USA
    A lot of guys sell their factory barrels and stick with the aftermarket. Keep it, sell it, its not like your going to get rid of the gun anyway.
     
  5. AZBang

    AZBang

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    Got it, thanks.