close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

Outlook keeps locking up

Discussion in 'Tech Talk' started by Drjones, Jan 3, 2011.


  1. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States
    Hi guys.

    Have an issue where Outlook 2010 keeps locking up & Not Responding.

    Win7 Home Premium x64, new laptop with like 6GB RAM and a Core i3.

    Outlook has 4 accounts configured on it:

    1) Personal Gmail

    2) Google Apps (configured as IMAP - same servers & settings as personal Gmail above)

    3) Exchange acct. #1

    4) Exchange acct. #2

    I know that Outlook has never been (and still isn't) a great IMAP client - could that be part of the issue, as there are two IMAP accounts AND two exchange accounts, all in the same profile?

    Have tried repairing it and also uninstalling Outlook and reinstalling it - just Outlook, not all of Office.

    Here's what else is odd, is that it WAS working fine until recently. What seems to have thrown a wrench in Outlook is when the client installed SalesForce's Chatter desktop program.

    That has since been removed, but the problems persist. Outlook totally freezes and we just have to close it out.

    My personal Outlook is setup with an IMAP Gmail account and it will hang up periodically (just did) but it recovers fairly quickly.

    Are the two IMAP accounts in combination with the two Exchange accounts just too much for Outlook? But why would it have worked fine and then suddenly stop?

    Outlook does seem to work OK in Safe Mode, however.

    Thanks
     

    Wanna kill these ads? We can help!
  2. srhoades

    srhoades
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 14, 2000
    2,798
    10
    My money is on a plugin installed by that Salesforce program. Go into Outlook options and see if it is there and disable it.
     

  3. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States
    I'll double-check, but I believe that the plugin has been disabled AND the software was removed in its entirety.

    I also ran msconfig and there was still a box checked for it, so I unchecked that from startup.

    Also considering doing a sweep of the program files folder and registry to see if I can manually remove any more traces of that chatter program....

    Any other ideas?

    Thank you!!
     
  4. srhoades

    srhoades
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 14, 2000
    2,798
    10
    You have the latest Office updates installed?
     
  5. etravix

    etravix
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 8, 2009
    218
    0
    Location:
    Cosmic Slop
    Try uninstalling this update if it's install.

    2412171 update
     
  6. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States

    Yep, we do. Will double-check that though.
     
  7. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States

    Ok, will try that now & post back results.

    Thank you!!
     
  8. Pierre!

    Pierre!
    Expand Collapse
    NRA Life Member

    Joined:
    Jun 20, 2003
    3,952
    137
    Location:
    Lovin Sparks Nv!
    How does it work in SAFE MODE?

    I would provide the startup sequence, but I am on my MacBook and can't check... and I love ya man, but it's too early to get too ambitious! :yawn:

    It's easy to find the SAFE MODE in Help.... It's there for you even though I am a *BUM* this am.

    HTH
     
  9. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States

    Was not installed. Thanks though
     
  10. Drjones

    Drjones
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 28, 2002
    6,134
    13
    Location:
    CA, just outside the United States
    Ok, spent some time on this last night.

    Removed the two Exchange accounts and Outlook seemed to function fine.

    All the Exchange settings are of course correct, otherwise they wouldn't send/receive email, but something's still not right....

    Any ideas? I'm also going to contact one of the Exchange hosts to see what they think.

    Thanks