close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

Mechanical question for the experts

Discussion in 'Car Forum' started by JMag, Sep 2, 2007.

  1. JMag

    JMag

    Joined:
    Feb 7, 2001
    Messages:
    7,917
    Likes Received:
    2,112
    Location:
    USA:Love it or leave!
    Issue: Placing 6spd. auto-trans vehicle in PARK does not hold the vehicle in park whether it is running or not. Vehicle in question only has about 10k miles on her.

    Possible solutions: Is this a transmission issue, an isolated shifter issue, some type of pawl plate problem/linkage, etc.?

    It is a warranty vehicle, fwiw.

    I realize it could be a multi-faceted issue and the vehicle is of Ford manufacture, fwiw.

    Thanks for any help.
     
  2. Ljunatic

    Ljunatic On The Fringe

    Joined:
    Oct 23, 2001
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lincoln, Nebraska
    It would be helpful to know the make and model
     

  3. IslandHopper

    IslandHopper

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    Location:
    TX at the moment
    It's a warranty issue... take it to a dealer!

    Impossible to diagnose online with the information you've given.
     
  4. Maxthemutt

    Maxthemutt

    Joined:
    Dec 14, 2001
    Messages:
    797
    Likes Received:
    16
    Location:
    MN
    Do you mean that it literally doesn't hold it at all or that it moves slightly on a hill when you let off the brake?
     
  5. NWanner

    NWanner

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    If the parking gear does not catch the shifter cable may be out of adjustment. Either that or you somehow busted every tooth on the parking gear. Then again Ford auto trannies are junk.