close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

linux manually start eth0?

Discussion in 'Tech Talk' started by Cochese, Nov 13, 2005.

  1. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    Burned an ISO of Auditor, the Kanotix based security Linux with all of the cool suites and programs to scan wireless networks, etc.

    This is on my Dell Latitude CPxJ. I am using a PCMCIA Orinoco Gold 802.11B card and it's a live Auditor cd. When I start it and load auditor, it does not automatically start and configure my orinoco card like Kanotix and mepis do. With those, I just load the cd and when linux finishes loading, it autostarts the orinoco card and I can access the internet with firefox.

    With Auditor, it does not. I am not linux savvy enough to get it to start manually. Right now, when auditor loads, I try to run Kismet and some of the other utilities and they do not work. I load firefox and nothing...

    I googled and came up with...

    root@kanotix# ifconfig eth0 up

    That didn't work either..

    Anyone walk me through it?

    DC?? ;f
     
  2. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    Use a terminal,sudo or su and root password,then netcardconfig or netconfig or maybe networkconfig.One of those should bring up the network card configuration tool.
     

  3. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    I have Auditor on my hard drive.Let me know which version you have.I'll burn it to CD and try it out.I find Helix about the best of those security testing CD's.
     
  4. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    It's the newest one available on their mirrors page. I just downloaded it tonight.

    I will try the commands you suggested, but it takes a while, because the only machine working is this one and the internet is only working in XP at the moment, so each time I want to try something, I must reboot on the live auditor cd and when it doesn't work and I need more info or help, I have to reload in XP to use the internet!
     
  5. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
  6. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    Oh and Auditor is based on Knoppix which Kanotix is based on Knoppix too.There are no Kanotix commands but there are some Knoppix commands in Auditor.
     
  7. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    There is now a super new security Linux CD.Troppix.It's really up to date.



    http://troppix.net/
     
  8. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    my connection is not reliable enough to download another ISO at the moment, although I am totally up to trying them if need be. I know that auditor does work and would like to get it running tonight. I won't be able to download other ISO's until tomorrow.

    Should I reboot auditor and try netconfig?

    I tried running the wireless lan config tool through the K menu and all it did was ask me what ssid, channel and another question and wouldn't do anything.
     
  9. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    Yes I didn't think you wanted another iso tonight.I was just passing the info if you were interested.Yes you can try the netconfig or wait for me to reboot and try mine.Either way.
     
  10. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    Cool. I will wait for you to reboot and try yours. I know beggars can't be choosers :)

    I just don't want to have to keep switching back and forth to xp from linux for the internet..

    Give it a try and gimme some hints on how to make this thing work! :)
     
  11. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    troppix looks SWEET!
    I will be burning that tomorrow..

    [​IMG]
     
  12. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    There is also ifconfig and iwconfig I don't use much wireless.
     
  13. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    I'm booting the CD on the other PC right now.
     
  14. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    Tried both. Didn't work. Then again, I've no idea what I am doing.
     
  15. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    I used my Knoppix CD not the Auditor CD.It has the tool under "Knoppix"(might be "Auditor") in the menu,Configure,Network,The tool can also be accessed from terminal "netcardconfig".
     
  16. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    If you have a few minutes I'll burn the Auditor iso on my hard drive to CD.
     
  17. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    Going to try. Be back soon
     
  18. Washington D.C.

    Washington D.C.

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    5,218
    Likes Received:
    0
    Location:
    Woestyn Kusdorp
    iwconfig and ifconfig both give a response on Knoppix.iwconfig is not hooked up.ifconfig says card is working.It might be best to run in terminal,"lsmod" and see if it reconizes your network card in the hardware list.
     
  19. Cochese

    Cochese Most mackinest CLM

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    12,288
    Likes Received:
    1,393
    Location:
    Unmarked Rustbox
    none of the commands worked. At least to the point of giving me internet.

    I did;

    ifconfig eth0 down
    iwconfig eth0 essid linksys mode managed
    ifconfig eth0 up
    dhclient eth0

    This tried finding a DHCP client and then said:

    ... No DHCP offers received
    no working leases in persistent database

    Sleeping.


    !!!

    Frustrating.