close

Privacy guaranteed - Your email is not shared with anyone.

7.62mm ammo - zeroing

Discussion in 'Band of Glockers' started by juliuscl, Jul 31, 2007.


  1. juliuscl

    juliuscl
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 11, 2007
    14
    0
    Location:
    Cebu City
    Hi guys. i installed a BSA sweet scope for .17HMR on my M14 and tried to zero it at 25 meters(still testing the scope and gun actually) and was surprised that when using an LC ammo and shooting with RPA ammo, there would be a difference of about 4 inches to the left with RPA and even WCC. Thought it might be an LC match ammo but it should not matter at that distance, right?

    What do you think, is this an ammo problem? the rifle? or the scope?
     

    Wanna kill these ads? We can help!
  2. vega

    vega
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 29, 2001
    2,799
    0
    Location:
    SoCal
    Welcome to the forum!
    Your rifle is reacting to the brand of ammo you are using.
    Nothing wrong with both ammo or rifle, all you have to do is choose which ammo is right for your rifle. Isn't it hard to get 7.62 there?
     

  3. juliuscl

    juliuscl
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 11, 2007
    14
    0
    Location:
    Cebu City
    yup, its hard. once in a while there would be a couple available but then you have to be contended with different brands of ammo that's available.

    I don't usually get this much difference in 5.56 except when using the new ammo on an old barrel which tumbles and really makes a big hole on the target.
     
  4. cebuboy

    cebuboy
    Expand Collapse
    toy soldier

    Joined:
    Apr 27, 2004
    1,194
    0
    Location:
    Cebu
    Hey nice bumping into you here, why dont you bring the 14 on our next outing and consult with Doc, he is into M14s:) and you can sell the M855 to me:supergrin:
     
  5. juliuscl

    juliuscl
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 11, 2007
    14
    0
    Location:
    Cebu City
    was considering bringing it on the next outing but too heavy and still don't have a tactical sling for it. Does the pouches on the web gear you are using also able to hold M14 mags?
     
  6. cebuboy

    cebuboy
    Expand Collapse
    toy soldier

    Joined:
    Apr 27, 2004
    1,194
    0
    Location:
    Cebu
    Nope, you have to get M14 pouches. The rig is modular, you can swap out the pouches :) By the way, we have medcap this 8/11.
     
  7. juliuscl

    juliuscl
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 11, 2007
    14
    0
    Location:
    Cebu City
    i dont have M855 anymore but i have these if you are interested:: http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.asp?Item=75346088